Hrdlička byl u všech tří branek | SK Slavia Praha
Více

Hrdlička byl u všech tří branek

PRAHA – Tomáš Hrdlička plánoval oslavit narození svého syna Tomáše gólem a to se mu nakonec podařilo v zápase s Mostem. Sice ne první brankou, to míč ještě poslal Vaniak k Vlčkovi.
PRAHA – Tomáš Hrdlička plánoval oslavit narození svého syna Tomáše gólem a to se mu nakonec podařilo v zápase s Mostem. Sice ne první brankou, to míč ještě poslal Vaniak k Vlčkovi.


„První šance - centr šel na zadní tyč, chtěl jsem míč poslat na tu vzdálenější, Vaniak to ještě dobře vyrazil, naštěstí tam byl Standa, který to uklidil do sítě,“ vzpomněl si na tuto situaci slávistický záložník.


Před přestávkou už dal branku sám. „Před tím druhým gólem jsme se domluvili s Lukášem, že se postavím na přední tyč, lízl jsem hlavou centr a skončilo to v bráně. Dopadlo to tak jak jsme s Lukášem plánovali,“ líčil spokojeně. Podobnou branku dali oba hráči vloni v létě Poháru UEFA v dalekém Ázerbájdžánu.


Hrdlička byl i na začátku akce, která vedla ke třetí brance. „Moji střelu přesměroval Petr Janda do tyče, pak si to sám dorazil,“ pochválil Hrdlička mladého spoluhráče.


Slávistům vyšla netradiční taktika. „Chtěli jsme hrát jako hrajeme venku, zataženěji a vyrážet do rychlých brejků. Každý sem přijede a brání v deseti lidech, chtěli jsme si je k sobě pustit a hrozit rychlými protiútoky, máme na to výborné hráče. Dneska se nám to vyplatilo,“ popsal Hrdlička trenérovu taktiku.


Ani Stanislav Vlček před novináři velká slova o spanilých jízdách nepronášel. „Hrajeme s pokorou a to nás dostalo tam, kde teď jsme.“


„Naše současná pohoda a herní projev je práce našeho trenéra, který se tu s námi tři roky trápí, vede nás takovému stylu hry od prvního momentu, co přišel. Teď nám to přináší ovoce.


Vidíme, že to je úspěšná hra a jsem rád, že dneska jsme dneska i s chytrou taktikou soupeře zaskočili. Hráli jsme v podstatě na jednoho útočníka a naše útoky začínaly přechodem od zálohy.“


Vlček také pochválil slávistické diváky. „Jsme rádi, že přišlo tolik fandů, bojujeme na špici a hrajeme atraktivní fotbal, potřebujeme je. Kdyby pokaždé chodilo tolik lidí, bylo by to velmi příjemné, kulisa je pak úplně jiná, než když přijdou sotva dva tisíce.“


Vlčkova branka byla podobná té, kterou vstřelil na Kladně. „Dorážel jsem to snadno, byla to práce celého týmu. Není důležité, že jsem ho dal já, ale jakou hru jsme předváděli. Když nedám gól, dají ho jiní, i když jsem rád, že jsem se opět trefil.“


V čem ještě tkví úspěch současné Slavie? „Trénujeme víc taktických variant, je naší výhodou, že je v zápase dokážeme kombinovat, měnit hru na jednoho, na dva útočníky.“


„Hezky se poslouchá, že nás všichni chválí, ale musíme jít dál, zápas po zápase, teď se připravit na Slovácko,“ dodává Vlček.


Přidejme i hlas našeho kapitána Lukáše Jarolíma, který dirigoval naši záložní řadu. „Konečně jsme jednou odehráli zápas v klidu, naši diváci si ho za svoje povzbuzování zasloužili. Děkujeme jim za podporu, pojďme to společně táhnout dál,“ pozdravuje fandy.


Jarolím mohl okrášlit zápas brankou. „Vaniak mi hlavičku výborně chytil, ale to nevadí, dali jsme jiné góly, ještě hezčí.“


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články