Ohlédnutí za podzimem dorostenců | SK Slavia Praha
Více

Ohlédnutí za podzimem dorostenců

PRAHA - Jak viděli podzimní část trenéři A-dorostu, B-dorostu, C-dorostu a D-dorostu.
PRAHA - „A“ DOROST – 1. liga staršího dorostu, trenér Jiří Saňák, asistenti Jaroslav Knypl a Jiří Dreiseitl

Do soutěže jsme nevstoupili šťastně a v prvním utkání jsme podlehli nováčkovi z Mostu, který potrestal naše dvě chyby. Naopak my jsme doplatili, jako mnohokrát, na neproměňování vypracovaných šancí a ztratili jsme tři body. V dalším průběhu jsme střídali povedené výkony s méně povedenými a celkově jsme si připsali 5 vítězství, 5 remíz a 5 porážek, což v konečné tabulce podzimní části stačí „jen“ na 8. místo, ale pouhé tři body od místa čtvrtého. Nejlepší utkání z pohledu kvality jsme odehráli v Plzni, s Teplicemi, s Jihlavou a druhý poločas na Spartě.

Negativem tohoto podzimu jsou remízy v domácím prostředí, kdy jsme se nedokázali prosadit střelecky, a prohry v Olomouci a na Spartě, kde nás soupeř ve druhém respektive v prvním poločase rozstřílel.

Pozitivem jsou statistiky v počtu střel, kdy jsme soupeře z 80% přestříleli a počtu faulů, kdy jsme udělali vždy méně faulů než soupeř, což odpovídá konstruktivní hře.

Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: Účinkování našeho týmu v celostátní dorostenecké lize hodnotím jako průměrné. Chceme po hráčích náročný fotbal s prvky hry našeho prvního mužstva, což se nám ještě moc nedaří. Věřím však, že se ve druhé polovině soutěže polepšíme a nabídneme nejenom lepší hru, ale také lepší výsledky. Nakonec hráči musí sami pochopit skutečnost, že být fotbalistou znamená spoustu tvrdé práce, tréninků, navíc herních dovedností, pokory a správný postoj k životním hodnotám, ke sportu, vítězství, porážce, k trenérovi, k vedení klubu, rodičů atd.


„B“ DOROST – Česká liga staršího dorostu, trenér František Sluka, asistenti Rostislav Kohoutek a Stanislav Vahala

Myslím si, že s podzimní částí můžeme být celkem spokojeni jak s výsledky, tak s předváděnou hrou. Uspěli jsme s týmy z popředí tabulky, kde hlavně zápasy s Ml. Boleslaví a derby se Spartou snesly ty nejpřísnější měřítka. Bohužel jsme přenechali všechny body Plzni a Bohemians, které jsou ve druhé polovině tabulky, což by se tak kvalitnímu mužstvu stávat nemělo. Vyhnout se těmto výpadkům a kvalitně se připravit na druhou polovinu soutěže je úkol do zimní přípravy. Dál připravovat mužstvo s výhledem k 1. dorostenecké lize, která je vrcholem dorosteneckých soutěží, je už součástí daného úkolu.


„C“ DOROST – 1. liga mladšího dorostu, trenér Daniel Abrhám, asistenti Milan Titěra a Jiří Neuberg

Česká liga mladšího dorostu se ukázala jako vysoce kvalitní soutěž. Sehráli jsme řadu velmi dobrých utkání, což mělo velký význam při výkonnostním růstu jednotlivých hráčů. Bohužel výsleky některých zápasů nebyly zcela podle našich představ. V podzimní sezoně jsme skončili na 7. místě tabulky s počem 21 bodů, s celkovou bilancí 5 výher, 6 remíz a 4 porážky a se skóre 27:16. Do soutěže jsme vstoupili výborně, hned v prvním utkání jsme zvítězili vysoko 6:0, v dalších utkáních byly výsledky ovlivněny častou absencí některých klíčových hráčů z důvodů zranění, reprezentačních srazů atd. Dále se nám dlouho nedařilo nastartovat střeleckou úspěšnost, což zapřičinilo dlouhou sérii remíz. Na konci sezóony jsme poté začali chybovat také v defenzivní činnosti. Rovněž adaptace některých hráčů na celostátní ligu mladšího dorostu trvala delší dobu, než se očekávalo. Přesto si myslím, že hráči jsou kvalitně připraveni do zimní přípravy. V přechodném období je naším prvořadým cílem doléčit zdravotní problémy jednotlivých hráčů, pracovat na vyrovnání svalových disbalancí a odstranění některých konkrétních herních nedostatků. Zároveň se teď celý tým připravuje na prestižní halový turnaj Bican cup, který se bude konat 20. a 21. 12. 2008 v Praze.


„D“ DOROST – Česká liga mladšího dorostu, trenér Miroslav Jíra, asistenti Kamil Mácha a Michal Tovara

Přechod ze žákovské do dorostenecké kategorie  kluci zvládli výborně, důkazem je hned od úvodu soutěže série pěti vítězných zápasů v řadě. Důraz byl kladen od začátku vzájemné spolupráce na dobré mezilidské vztahy mezi hráči. Zejména pak přijetí nových spoluhráčů a jejich začlenění do kolektivu. Myslím si, že adaptace hráčů proběhla až na Skořepu (návrat na Kladno) velmi dobře. Hráči se také velmi rychle přizpůsobili na jiný tréninkový cyklus, zejména pak na trénování v pozdějších hodinách než v žákovském věku. Tréninky probíhaly v Edenu, jen na regeneraci se jezdí na kliniku do Vysočan. Nasazení v tréninku je vyžadováno na maximální úrovni a většina hráčů toto plnila velmi dobře. Byla také snaha o rotaci hráčů jako prevence před zraněním a také aby dostali všichni hráči možnost se ukázat. Mužstvo obsadilo po podzimní části soutěže 2. místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí o rok starší Liberec s celkovým skóre 32:14 a s 32 body. Hráči se také poměrně velmi dobře vyrovnali s tím, že se také často setkávali s o rok staršími soupeři. Většina hráčů podávala velmi kvalitní výkony, ale zejména Šimeček, Čepelák, Prošek, Tesařík, Zmrhal a Hurka byli svými výkony příkladem pro ostatní spoluhráče. Kondiční připravenost mužstva byla také velmi dobrá, což se projevilo i kvalitními výkony v závěru soutěže. Obdrželi jsme také nejméně branek ze všech mužstev v soutěži, což mě určitě těší, ale raději bych viděl větší počet branek vstřelených. Naší snahou je totiž hrát jednoznačně ofenzivní fotbal, bohužel na produktivitě v zakončení musíme teď v zimě zapracovat. Na závěr bych chtěl kluky pochválit za předvedené výkony v podzimní části soutěže a doufám, že do zimní přípravy vstoupí s chutí na sobě pracovat a neustále se chtít zlepšovat.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články