Ve středu poslední domácí zápas podzimu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu poslední domácí zápas podzimu

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Den před posledním podzimním zápasem v Edenu se v tiskovém středisku konalo tradiční předzápasové setkání hráčů s novináři. Na dotazy tisku před zápasem Evropské ligy s Janovem odpovídali trenér Karel Jarolím, Marek Suchý a Matej Krajčík.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Den před posledním podzimním zápasem v Edenu se v tiskovém středisku konalo tradiční předzápasové setkání hráčů s novináři. Na dotazy tisku před zápasem Evropské ligy s Janovem odpovídali trenér Karel Jarolím, Marek Suchý a Matej Krajčík.

„Máme trošičku problémy se složením, není k dispozici Šenkeřík, který dostal v posledním zápase červenou kartu. Z poslední sestavy nebude Ruda Skácel, ten není uveden na soupisce. Plus ještě drobná zranění, jako Riste Naumov, a dlouhodobě zranění,“ zahájil nepříjemnými zprávami tiskovou konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

„Co od zápasu očekáváme? Janov porazil Sampdorii, nabrali znovu dobrou formu. My ale hrajeme doma, nemáme co ztratit. Jiskřička naděje pořád doutná, pokud to půjde, pokusíme se překvapit a zápas vyhrát,“ pokračoval Jarolím.

„Janov sice předtím prohráli v Livornu, ale až v nastaveném čase. Měl šance, ale asi nehrál s takovým zaujetím, jako derby se Sampdorií. Tam byli velmi agresivní, téměř na hraně, do každého souboje šli více než na 100%.“

„Venku Janov nedostane soupeře tolik pod tlak a každé mužstvo navíc hraje doma jinak, než když přijede do Janova. Je pravda, že doma hrají hlavně co do výsledků jinak, ale na to spoléhat nemůžeme. Náš výkon musí být podložen týmovou hrou a já věřím, že každý hráč odevzdá maximum. Je to koneckonců náš poslední zápas na domácí půdě,“ zakončoval ještě trenér sešívaných.

Marka Suchého čeká poslední zápas v Edenu před odchodem do Spartaku Moskva, na stadionu se čeká návštěva přes dvanáct tisíc diváků, dva a půl tisíce z Itálie. Poslední podzimní zápas v Edenu bude určitě jeden z nejbouřlivějších.

„Neberu zápas za sebe, ale za mužstvo. Je to poslední zápas doma, doufáme, že bude dobrá atmosféra, že nás diváci poženou dopředu. Pro mě by bylo nejkrásnější loučení výhrou, takže se budeme rozhodně snažit,“ řekl slávistický kapitán Marek Suchý.

Lukáš Jarolím v rozhovoru pro slavia.cz prohlásil, že Janov doma hraje lépe než venku. Souhlasí s tímto tvrzením i Matej Krajčík, který proti rosoblu nastoupil v dresu Reginy?

„Obecně platí, že každý tým hraje venku jinak než doma. S podporou diváků je to vždycky lepší. Vyrukují na nás ale s podobným systémem jako doma, nebudou na svém stylu nic měnit. Víme tedy, co máme očekávat. Po posledních zápasech jsme se trochu odrazili, není se čeho bát. Myslím, že budeme pro Janov důstojným soupeřem,“ řekl Krajčík.

O přestávce zápasu proběhne rozloučení s Vladimírem Šmicerem, Slavia proto prosí diváky na stadionu, aby během poločasové přestávky zůstali v ochozech a vytvořili tomuto slavnostnímu okamžiku důstojnou kulisu. Slávistický kotel připravil speciální choreo nejen pro Vláďu Šmicera, ale i pro Marka Suchého.

Na soupisce bude chybět také Ondřej Vaněk, který se v sestavě objevoval v posledních zápasech. Hráč nesplňuje kritérium UEFA, není s týmem více než dva roky (do Slavie přišel 1. září 2008). Do zápisu o utkání proto přibudou jména Štěpána Koreše a Petra Mareše.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články