Bude to těžké. Je dobře, že začínáme venku, shodují se slávisté | SK Slavia Praha
Více

Bude to těžké. Je dobře, že začínáme venku, shodují se slávisté

Los čtvrtého předkola Ligy mistrů přisoudil Slavii jednoho z dvojice Celtic Glasgow a Kluž. Trenér Jindřich Trpišovský i hráči věří, že se slávisté střetnou s Celticem, a teší se na atmosféru dvojzápasu.

„Asi poprvé jsem spokojený s losem. Jsem rád, že jsme dostali dvojici Celtic a Kluž, protože jsem si ji přál. Budou to těžké zápasy, ať dostaneme kohokoliv, ale věřím spíš Celticu. Těším se, že se zase podíváme na ostrovy,“ říká útočník Milan Škoda.

Slavia tentokrát začne na půdě soupeře. „Je těžké říct, zda je lepší začínat doma, nebo venku. Možná je trochu lepší začínat venku, ale vím, že se nám několikrát vyplatilo naopak začít doma a pak jsme to zvládli venku. Loni jsme s Kyjevem hráli nejdřív doma, což se nám zrovna nevyplatilo. Kdyby to bylo naopak, bylo by to úplně jiné. Možná je tedy lepší, že začínáme venku,“ zauvažoval kapitán sešívaných nad tradičním dilematem play-off.

S tím souhlasí i trenér Jindřich Trpišovský. „Pokud uhrajeme venku dobrý výsledek a dáme tam gól, bude to velká výhoda hrát doma v domácí atmosféře. Na druhou stranu, pokud tam gól nedáme, hraje se v domácím prostředí hůř, protože každý vstřelený gól soupeře je velká komplikace. Uvidíme po prvním zápase, zda to je výhoda nebo ne. Záleží, jakým způsobem se budeme prezentovat tam, hlavně pokud se nám tam podaří vstřelit branku. Dává nám to možnost hrát v prvním zápase co nejotevřeněji a pokusit se skórovat, to by pak do odvety byla velká výhoda,“ má jasno.

Stejně jako Milan Škoda si i trenér červenobílých přeje skotského mistra. „Pokud postoupí Celtic, což bychom všichni chtěli, jsem s losem maximálně spokojený. Z té pravděpodobné čtveřice, která může do play-off postoupit, jsem si Celtic přál. I když sportovně si myslím, že by pro nás byla nejpřijatelnější Kodaň. Já měl ale na prvním místě Celtic, protože to je Skotsko a skvělá atmosféra,“ říká.

Zda však skotský favorit postoupí není úplně jasné. „Troufnu si říct, že to bude hodně vyrovnané, protože Kluž má velice silný tým. Viděl jsem v létě jejich přípravné utkání se Spartou, který vyhráli 1:0 a hráli výborně. Myslím si, že to bude hodně vyrovnané a všichni budeme fandit Celticu,“ dodává trenér Trpišovský.

Záložník Tomáš Souček nepreferuje ani jeden z týmů a věří, že se přes oba soupeře dá postoupit. „Bylo hodně týmů, které jsme mohli chytit. Nikdo si nepřál Ajax s PAOKem, co se ale týče těch zbylých tří dvojic, bylo nám to jedno. Co se týče Celticu, těším se na atmosféru venku, zároveň ale věřím, že to s nimi zvládneme. Když postoupí Kluž, máme také velikou šanci. Těšíme se na to,” říká záložník sešívaných.

Favorit třetího předkola je pro Tomáše Součka jednoznačný. „V utkání mezi Celticem a Kluží si myslím, že má více šancí postoupit Celtic, a to proto, že toho má více odehráno v evropských pohárech. Také jim hodně pomohou fanoušci. Nevím ale, jak je na tom Kluž, tak třeba překvapí,” přibližuje.

„První zápas je venku. Věřím, že nám to bude vyhovovat, uhrajeme tam dobrý výsledek a připravíme se na zápas doma, kde bychom to mohli s celým stadionem oslavit,” přeje si Tomáš Souček.

Obránce Vladimír Coufal by si také přál hrát proti skotskému celku. „Hodně lidí si přálo Celtic, který ale ještě musí postoupit. Já doufám, že postoupí a zahrajeme si na ostrovech. Věřím jim víc než Kluži, od které nevím, co čekat. Kdyby Celtic postoupil, hodně se tam těším. Zápas u nich v Celtic Parku je něco neskutečného, byl by to svátek pro všechny. Pak by byla domácí odveta, šanci bychom určitě měli, je to lepší než například dostat Ajax,“ má jasno pravý obránce Slavie.

„Je dobré, že začínáme venku, kde se budeme snažit uhrát dobrý výsledek. Věřím, že doma nás požene plný stadion, a jestli postoupíme do Champions League, bude něco fantastického to oslavit s našimi fanoušky. Už se na ten dvojzápas moc těším,“ uzavírá Vladimír Coufal.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články