Hostování brankářů: Do Boleslavi míří Markovič, do Slavie Stejskal | SK Slavia Praha
Více

Hostování brankářů: Do Boleslavi míří Markovič, do Slavie Stejskal

Slavia hlásí změnu v brankářském týmu. Do Mladé Boleslavi míří na hostování bez opce talentovaný Jakub Markovič, naopak v Edenu se bude hlásit třiadvacetiletý Jan Stejskal.

Jakub Markovič odchází do středočeského klubu na hostování bez opce. Do Slavie naopak míří Jan Stejskal. Ten bude v klubu hostovat do zimy, ale s opcí na přestup.

„Rozhodli jsme se pro tento krok kvůli tomu, aby nadějný Jakub Markovič měl větší šanci poprat se o ligové herní vytížení. V áčku má jasnou pozici Ondřej Kolář a Marky přichází do věku, kdy by měl získávat herní praxi. Věříme, že v Mladé Boleslavi o ni úspěšně zabojuje a že ho hostování posune,“ vysvětluje Jiří Bílek odchod mladého gólmana.

Brankářský tým Slavie naopak ze středočeského klubu posílí pravidelný mládežnický reprezentant Jan Stejskal. „Honza stále platí za velmi talentovaného mladého gólmana, kterého naši trenéři brankářů znají od mládežnického věku. Věříme, že pro Slavii může být platný jak v budoucnu, tak i v současnosti. Přejeme mu, aby se mu dařilo a vhodně doplnil náš brankářský tým, “ dodává Jiří Bílek.

Důvody pro tuto brankářskou výměnu osvětlil i trenér brankářů Štěpán Kolář. „Motivace za touhle výměnou je dvojí. Chceme, aby Jakub Markovič posbíral více startů v lize, protože tady by jich asi mnooho nedostal. Na Honzu Stejskala jsme měli dlouhodobé reference, už ho nějakou dobu sledujeme společně s jedním dalším gólmanem. V budoucnu budeme muset brankářskou situaci řešit. Uvidíme, jak se povede Markymu hostování, jak bude vypadat Honza u nás. V zimě si pak situaci vyhodnotíme,“ vysvětlil Štěpán Kolář.

V lize zatím Jan Stejskal odchytal 14 zápasů a zájem Slavie ho ohromně potěšil. „Popravdě první, co jsem si řekl, bylo „wow“. Štípl jsem se, jestli je to pravda. Musím ale říci, že Slavia se neodmítá, je to největší klub Česku, navíc teď hraje výborně v Evropě. Je to velkoklub. Vůbec jsem se nerozmýšlel,“ hlásí nejnovější slávistická posila.

V konkurenci Ondřeje Koláře bude mít Jan Stejskal do branky cestu obtížnou, ale rozhodně přichází do Edenu s velkou motivací. „Samozřejmě ve Slavii chytá Koli, který je gólman číslo jedna. Já přicházím, abych byl připraven, a hlavně si zvyknul na styl, který trenéři chtějí hrát, proto je to půlroční hostování s opcí. Uvidí, jestli se budu líbit a časem třeba Koliho nahradím,“ usmívá se pardubický odchovanec.

Jan Stejskal

Talentovaný gólman Jan Stejskal se narodil 14. února 1997 v Pardubicích. Po žákovských letech strávených v Pardubicích zakotvil v roce 2015 v sousedním Hradci Králové. Tam začal poznávat dospělý fotbal, následně zamířil na hostování do pražské Olympie, za kterou v sezoně 2017/18 odchytal třináct zápasů ve druhé lize.

Do svých řad si jej poté vyhlédla Mladá Boleslav, za kterou si v ročníku 2018/19 připsal v utkání proti Teplicím svůj premiérový start v nejvyšší české soutěži. V minulé sezoně se urostlý brankář prosadil do sestavy Středočechů výrazněji a celkem nastoupil do třinácti ligových utkání, ve kterých dvakrát udržel čisté konto.

Jan Stejskal je také pravidelným mládežnickým reprezentantem, na kontě má starty za téměř všechny kategorie včetně výběru do jednadvaceti let.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články