Hráči na hostování: Skórovali Malínský, Kosek i Musa | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Skórovali Malínský, Kosek i Musa

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): Holandský křídelník odehrál celé utkání na zasněženém hřišti proti Zlínu. Několikrát se dostal do nebezpečného zakončení a do vápna soupeře vyslal i několik nadějných centrů, aktivním výkonem tak pomohl černobílým ke konečné remíze 2:2.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Ve středu teplické defenzivy odvedl i tentokrát skvělou práci, zejména díky bezchybné poziční hře pomohl zastavit ofenzivu Liberce a přispěl tím k dalšímu cennému vítězství Teplic.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Do zápasu s Teplicemi naskočil bahrajnský útočník v 62. minutě za stavu 0:0. V ofenzivě se však sešívaný forvard tentokrát gólově neprosadil a Slovan nakonec těsně prohrál.

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec): Po úspěšném působení v reprezentaci U19 se talentovaný hrotový hráč vrátil i do sestavy Liberce. Do duelu se skláři naskočil na závěrečných 20 minut, ve kterých se prezentoval jednou nebezpečnou ranou, která ale proletěla těsně kolem soupeřovy brány.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): V zápase na Letné naskočil nigerijský záložník na trávník v 70. minutě s cílem zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre. Ve zbytku zápasu hýřil aktivitou, gól se však už Baníku vsítit nepodařilo.

Michal Beran (Bohemians 1905): V zápase s Karvinou odehrál drobný středopolař závěrečnou patnáctiminutovku, ve které pomohl klokanům udržet remízový stav 1:1.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Mladý brankář čelil v zápase s Jabloncem čtyřem střelám mezi tři tyče, za svá záda pustil jen pokus Tomáše Malínského a výrazně tak Pardubicím pomohl ke konečné remíze 1:1.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Šikovný křídelník vstřelil v Ďolíčku jedinou branku zelenobílých. Po rychlé individuální akci obešel ve 36. minutě Jakuba Markoviče a přes clonícího Kostku protlačil míč do sítě. Kromě gólu se do statistik zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 86. minutě.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): V zápase s Příbramí odehrál 69 minut, během kterých aktivním výkonem pomohl Zbrojovce k vedení 1:0, které Brňané udrželi až do závěrečného hvizdu.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Stoper Jihlavy nastoupil v základní sestavě jak do víkendového utkání s Opavou, tak i do středečního zápasu vloženého kola na hřišti Dukly. V obou duelech patřil k oporám jihlavské defenzivy a pomohl jí k zisku tří bodů za vítězství na hřišti Pražanů.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Po výborných výkonech v reprezentačním dresu odchytal talentovaný brankář i oba zápasy Vyškova, kterému nejprve pomohl k cennému vítězství nad Žižkovem a následně i k remíze na trávníku Prostějova.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý obránce odehrál celé úterní utkání s Prostějovem, ve kterém defenziva Vyškova inkasovala dvě branky a utkání skončilo remízou 2:2.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Dvacetiletý obránce nastoupil do obou zápasů, které Táborsko v posledních dnech odehrálo. V sobotním utkání proti Třinci nejprve premiérovou brankou v novém působišti mírnil porážku 1:3, v úterním vloženém kole pak spolehlivým výkonem pomohl k cennému vítězství nad B-týmem Sparty.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Osmnáctiletý křídelník odehrál v základní sestavě jak utkání s Varnsdorfem, tak středeční duel proti Žižkovu. I díky jeho výkonům Vlašim obě utkání vyhrála a upevnila si pozici na druhém místě tabulky.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný gólman čelil v zápasech se Žižkovem a Varnsdorfem dohromady osmi střelám mezi tři tyče, za záda pustil jen jedinou a výrazně tak přispěl k dalším úspěchům skvěle hrající Vlašimi.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Důležitý člen defenzivy Středočechů nechyběl v základní sestavě ani v posledních dvou utkáních. V obou duelech odehrál devadesát minut a spolehlivou hrou přispěl k nepropustnosti vlašimské obrany.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý defenzivní záložník odehrál hodinu hry na trávníku Žižkova, během které aktivní hrou pomohl hostům ke vstřelení dvou branek, které Vlašimi zajistily končené vítězství.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): V obou posledních duelech nechyběl sešívaný středopolař na hřišti ani jednu minutu, a i díky jeho kvalitám Středočeši dvakrát slavili zisk tří bodů do nabité druholigové tabulky.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Podobně důležitou roli zastával na trávníku proti Varnsdorfu a na Žižkově i slovenský záložník, který na jaře patří k tahounům modrobílých a je důležitým pilířem vlašimské ofenzivy.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Podzimní tahoun sešívaného béčka si ve středu odbyl svojí druholigovou premiéru. Na trávníku Viktorie Žižkov naskočil do utkání v 72. minutě, ve zbylém čase pak pomohl Středočechům udržet těsné vedení 2:1.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Chorvatský útočník o víkendu opět skóroval, vítězným gólem pomohl Boavistě zvítězit na půdě Famalica. Pro urostlého útočníka se jednalo už o desátý ligový gól v probíhající sezoně.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články