Informace o zápasu UEFA Youth League s Barcelonou | SK Slavia Praha
Více

Informace o zápasu UEFA Youth League s Barcelonou

Sešívaní přivítají ve třetím kole mládežnické Ligy mistrů španělského giganta Barcelonu. Přijďte podpořit slávistickou mládež a získejte voucher na vstup do Slavia Museum.

Tým U19 odehraje třetí zápas UEFA Youth League ve středu 23. října od 14:00 v tréninkovém centru SK Slavia Praha v Horních Počernicích (Božanovská 2098/2098, 193 00 Praha 20-Xaverov). Areál bude otevřen pro veřejnost od 13:00.

Vstupenky na zápas UEFA Youth League s Barcelonou (na západní tribunu) je možné zakoupit v předprodeji online v síti Ticketportal, pro permanentkáře za 100 Kč, pro ostatní za 150 Kč. Vstupenky bude možné zakoupit i na místě, včetně vstupenek na stání (permanentkáři 50 Kč, ostatní 100 Kč).

Každý návštěvník zápasu navíc ke vstupence získá voucher na 1+1 vstup zdarma do Slavia Museum!

V den zápasu nebude z provozních důvodů v tréninkovém centru možnost parkování pro veřejnost, proto doporučujeme využít spojů veřejné dopravy: autobusové linky 221, 222, 223 a 224 z Černého mostu na zastávku Libošovická (cca 10 minut jízdy).

Juniorská liga UEFA byla na evropské scéně poprvé představena v sezoně 2013/2014. Soutěž ročníků U19 je prvním mládežnickým turnajem UEFA na klubové úrovni. Na základě žádosti Evropské klubové asociace se tento projekt zaměřuje na další rozvoj mládežnického fotbalu na profesionální klubové úrovni, prohloubení vazeb mezi mládežnickými a prvními týmy a nabídnutí jedinečných mezinárodních zkušeností a soutěžních zápasů pro mládež.

Nejúspěšnějšími týmy této soutěže jsou Barcelona a Chelsea, každý se dvěma trofejemi. Chelsea zvítězila v letech 2015 a 2016, Barcelona vyhrála úvodní ročník soutěže v roce 2014 a druhou trofej získala v roce 2018. Současným obhájcem titulu je portugalské Porto, které ve finále v dubnu 2019 porazilo Chelsea 3:1. Z českých zástupců byla v soutěži nejúspěšnější Příbram, která se v sezoně 2015/2016 probojovala až do osmifinále.

Juniorské ligy UEFA se celkově účastní 64 týmů, které jsou rozděleny na dvě části. Polovina týmů následuje časový program a rozpis zápasů dle losu prvních týmů z Ligy mistrů. Do této části spadá i Slavia, tým U19 se tedy utká se stejnými soupeři jako “A-tým“ – Inter Milan, Barcelona a Borussia Dortmund. Zbylých 32 účastníků tvoří vítězové domácích mládežnických soutěží, jejichž “Áčka“ se nedokázala kvalifikovat do Ligy mistrů. Semifinále a finále Juniorské ligy UEFA se každoročně odehraje na Colovray stadionu ve švýcarském Nyonu.

Partnerem SK Slavia Praha pro UEFA Youth League je SEZAKO.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články