Náš výkon gradoval. Do Kyjeva nepojedeme bránit | SK Slavia Praha
Více

Náš výkon gradoval. Do Kyjeva nepojedeme bránit

Skvělá atmosféra, dobrý výkon, ale trápení v koncovce nebo podivný inkasovaný gól. Trenér Jindřich Trpišovský měl po utkání rozpačité pocity.

„Celkově mám z utkání trošku rozpačité pocity. Postavili jsme se tomu čelem, a kdybychom nedostali gól, hodnotil bych to pozitivně. Náš výkon gradoval, až na ustrašenost v prvních dvaceti minutách byl náš výkon kvalitní, posledních dvacet minut jsme měli vytrvalý tlak, Dynamo toho už mělo na konci plné zuby. A z jediné situace ve druhém poločasu, ještě z takového divného autového vhazování, dostaneme gól...“ zahájil své hodnocení úvodního duelu třetí předkola Jindřich Trpišovský.

„Hráči do toho dali všechno, byla tu skvělá atmosféra,“ chválil. I tak ale našel pár nedostatků. „Kdybych si měl postěžovat, zase nás trápila produktivita. Velké zápasy se hrají na proměňování šancí a Dynamo mělo dvě. Nejdřív ve třetí nebo čtvrté minutě, kdy nás podržel Kolář, pak přišel ten gól po autu. My jsme naopak v jasných pozicích neproměnili například dvě hlavičky… Ve všech to byl parametrech dobrý výkon, ale konečný výsledek i vzhledem k průběhu zápasu hraje spíš pro Dynamo. Určila ho efektivita v pokutovém území,“ dodává.

Inkasovaná branka padla po autovém vhazování, kdy byly na ploše dva míče. „Hráčům jsem to vyčítal už při zápase, rozhodčí předtím hru předtím v podobné situaci přerušil, teď ne. Měli jsme to ubránit, gól jde na náš vrub. Měli jsme to ubránit, hráče jsme vystavovali do ofsajdu místo toho, abychom to dohráli, byla to naše hrubá chyba. Z takové banální situace dostaneme gól…“ mrzelo ho.

První změnou bylo střídání Tecla za Škodu. „Změnilo se to tím, když soupeř vyslal do hry Garmashe místo Shepelieva, jsou typologicky úplně jiní. Připravovali jsme se spíš na Shepelieva, je to klasický podhrotový hráč, takhle hráli spíš 4-4-2. Čekal jsem, že budeme mít větší nápor a zmáčkneme je, ale byli jsme daleko, trošku hluboko s obranou a pouštěli jsme je na balon, pak jsou ty náběhy Verbiče a Tsygankova hodně nepříjemné. To byla třeba ta gólovka v úvodu. Dynamo hrálo vysoko s obranou, chtěli jsme proto do hry poslat náběhového hráče, který hřiště víc roztrhá. Zatlačil obranu níž a vzniklo nám víc prostoru,“ popisoval.

Do hry zasáhli opět jako střídající hráči Olayinka a Baluta. „Chceme je zapojovat víc a víc. Ukazují, že když máme tlak, můžou nám pomoct. Rozličné je ale začínat zápas, musí zvládnout intenzitou naší hry třeba 60 nebo 70 minut. Dopředu jsou výborní, dobře chápou, ale musí ještě zapracovat do defenzivy. I gól padl po levé straně, kde jsme střídali. Musí se sžít s předáváním hráčů. Proti takovým soupeřům musíme být kompaktní, každé vypadnutí se řeší hůř,“ zdůrazňuje.

Otázka padla i na zranění Simona Deliho. „Čekali jsme, jak na tom bude. Jít v únavě do deseti je hodně znát. Trochu nás to zabrzdilo ve střídání, už byl připravený Baluta. Ale vypadá, že to bude v pořádku.“

Slavia tak příští týden musí v Kyjevě skórovat. „Klíčem je aktivita, bylo to vidět i teď. Když jsme byli pasivnější, těžko jsme je honili po celém hřišti, mají skvělý první dotyk. Nejeli bychom tam s cílem bránit. Chceme dát gól, s tím stejným cílem bychom tam jeli tak jako tak. Je otázka, jak proběhne první poločas. Nejsilnější jsou brejcích, tam je budou hnát lidi a bude složitější je chytat,“ uvědomuje si.

V pátek už Slavii čeká opět liga – zápas v Boleslavi. „Moudřejší ohledně sestavy budeme zítra nebo pozítří, budeme vycházet z aktuálního stavu hráčů, utkání bylo náročné na běhání. Kostru bychom chtěli zachovat. Teď jsou hráči unavení, zítra budou pokopaní, rozhodovat bude čtvrtek,“ dodává.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články