Nejúspěšnější kouč Slavie? Jindřich Trpišovský a jeho tým | SK Slavia Praha
Více

Nejúspěšnější kouč Slavie? Jindřich Trpišovský a jeho tým

Jindřich Trpišovský a jeho kolegové nedělním vítězstvím ve vršovickém derby překonali v počtu ligových výher Karla Jarolíma a stali se nejúspěšnějším trenérským týmem novodobé historie Slavie! Obrovská gratulace, trenéři!

Skalp Bohemians byl pro trenérský tým Jindřicha Trpišovského už 92. vítězstvím na lavičce Slavie, stačilo jim na to 125 ligových zápasů. Hořkost porážky okusili jen v devíti případech, 24 duelů skončilo remízou.

Karel Jarolím, který do Edenu v sezonách 2007/2008 a 2008/2009 vrátil mistrovské tituly a provedl sešívané poprvé v historii do Ligy mistrů, vyhrál se Slavií 91 ze 180 utkání.

Pomyslná bronzová příčka náleží Františku Ciprovi, strůjci památného titulu po 49 letech z ročníku 1995/1996, který Slavii dovedl k 72 vyhraným utkáním.

„Je pro mě neskutečné, že jsme se k takovým číslům dostali za necelé čtyři roky ve Slavii. Je to neuvěřitelné. Chtěl bych celé Slavii a jejím hráčům poděkovat za to, že nám dává příležitost se poměřovat a přibližovat takovým postavám českého a československého fotbalu a že nám dává možnost o takové mety bojovat a překonávat je," je vděčný Jindřich Trpišovský.

Od prosince 2017, kdy se svými trenérskými kolegy dorazil do Edenu, má Jindřich Trpišovský výjimečnou bilanci. Po úvodním druhém místu třikrát v řadě získal mistrovský titul, navrch se třikrát radoval ze zisku domácího poháru. Z osmi možných trofejí na domácí scéně dosáhl na šest.

Slávisté si pod vedením Jindřicha Trpišovského zahráli základní skupinu Ligy mistrů a dvakrát čtvrtfinále Evropské ligy. V Edenu se za jeho éry představily takoví giganti jako Inter Milán, Borussia Dortmund, Barcelona, Chelsea, Arsenal, Sevilla, Leicester nebo Leverkusen.

Fantastická nedělní pětigólová smršť ve druhém poločase v Ďolíčku pak znamenala získání jubilejního 300. bodu a natažení série ligové neporazitelnosti na aktuálních 53 zápasů v řadě. Pod taktovkou Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů slávisté nastříleli za 125 zápasů v domácí soutěži 276 branek a inkasovali jich pouhých 76.

„Když jsme přicházeli a mluvil jsem o tom, že bych chtěl, aby se Slavia blížila totálnímu fotbalu, tak jsem nečekal, že se přiblížíme takovým totálním číslům,“ usmívá se hlavní trenér.

Ještě jednou obrovská gratulace, trenéři!

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články