Novou posilou Slavie je Daniel Fila | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie je Daniel Fila

Do Slavie z Mladé Boleslavi přestupuje devatenáctiletý útočník Daniel Fila. Autor čtyř podzimních ligových branek podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2026.

Do Mladé Boleslavi míří jako součást dohody obou klubů na přestup Kryštof Obadal, Slavia má na osmnáctiletého obránce předkupní právo.

„Daniela Filu sledujeme dlouhodobě. Po přesunu z Brna do Boleslavi dokázal, že se dokáže prosadit i na úrovni nejvyšší soutěže. Má v sobě obrovský potenciál. Věříme, že se ho Danovi podaří ve Slavii naplnit,“ říká na adresu nové posily sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Moje cíle ve Slavii jsou samozřejmě ty nejvyšší, stejně jako cíle Slavie. Jsem mladý hráč, takže chci být platný, pomoct týmu, jak to půjde, sbírat minuty a pomoct góly, což se od útočníka očekává,“ říká po podpisu smlouvy Daniel Fila.

Devatenáctiletý útočník Daniel Fila působil od července 2021 v Mladé Boleslavi. S fotbalem začínal v Sokolu Orlice, odkud přestoupil do Újezdu u Brna, aby v roce 2016 podepsal smlouvu ve Zbrojovce Brno, kde se dostal k dospělému fotbalu. Půl roku také hostoval v Líšni. V první lize si připsal debut v listopadu 2020, když naskočil do utkání s Jabloncem z lavičky v závěru zápasu.

První příležitost v základní sestavě dostal v lednu 2021 proti Mladé Boleslavi. První ligový gól si připsal v březnu proti Jablonci. Po sestupu Brna do druhé ligy odešel do Mladé Boleslavi. V reprezentaci U21 debutoval v září v kvalifikaci na Euro proti Slovinsku. Hned ve druhém utkání s Albánií, které lvíčata vyhrála 4:0, vstřelil první gól a na jeden přihrál.

V letošní sezoně nastupoval převážně z lavičky, když na hrotu střídal Milana Škodu. Zasáhl do dvaceti zápasů, ve kterých vstřelil čtyři góly, stačilo mu na ně 720 minut čistého herního času.

Aktuálně

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Další články