Prohlášení společnosti CEFC | SK Slavia Praha
Více

Prohlášení společnosti CEFC

Společnost CEFC, majitel SK Slavia Praha - fotbal a.s. a Eden arény a.s., vydala prohlášení ke spekulacím ohledně současné situace, kdy slouží Eden aréna jako bankovní zástava za úvěr společnosti CEFC.
CEFC spravuje v ČR aktiva v celkové výši přes 1,5 miliardy eur a v drtivé většině je financovala z vlastních zdrojů. Investiční skupiny běžně zapojují do financování externí zdroje, které generují nad stávajícím majetkem, a to ve formě úvěrů nebo dluhopisů. Rozsah majetku CEFC v Evropě a úspěšnost jednotlivých projektů umožňují získat pro další investiční záměry a rozvoj stávajícího portfolia i zajímavé externí zdroje. Úvěr, který aktuálně CEFC získala, je krátkodobý a odpovídá méně než ¼ majetku, který v ČR má. Zadluženost CEFC je jedna z nejnižších mezi ostatními srovnatelnými investičními skupinami v ČR.

Využívání externích zdrojů je jedním z principů investičního managementu a umožňuje rychlejší investice do nových projektů, a prakticky každá investiční skupina zapojuje do financování svého podnikání takovéto externí zdroje.

Skupina CEFC v současné době dokončuje transakci ve výší téměř 9,1 milard USD do 14,16% podílu na ruské společnosti Rosněfť.

Tímto uvádíme na pravou míru i spekulace, které se v této souvislosti objevily v tendenční reportáži Českého rozhlasu.


Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články