Škoda šancí, mohlo to být výborné vítězství | SK Slavia Praha
Více

Škoda šancí, mohlo to být výborné vítězství

Jan Kuchta po bezbrankové remíze s Leicesterem chválil Ondřeje Koláře a hlavně Lukáše Provoda. „Znovu odehrál fantastický zápas," smekl před spoluhráčem útočník sešívaných.

Jak těžké bylo pro vás jako útočníka prosazovat se proti aktuálně třetímu celku Premier League?
„Bylo to strašně těžké. Měli jsme nějaké náznaky, já osobně několik pološancí. Mohli jsme je vyřešit lépe. Myslím si, že nás s Abdallahem Simou dobře pokrývali. Je škoda, že jsme neskórovali, mohlo to být pro nás výborné vítězství."

Na druhou stranu soupeř také několikrát nebezpečně zahrozil...
„Přesně tak, musíme být rádi za remízu, máme přijatelný výsledek do odvety. Kdybychom venku skórovali, budou to mít velmi těžké. Zápas bude otevřený."

Byl Leicester nejobtížnějším soupeřem, kterému jste v letošní sezoně čelili?
„Jsou nesmírně silní a zkušení. Měli jsme takové schéma, že jsme chtěli hrát aktivně. Mojí vinou a ofsajdy jsme naše příležitosti bohužel nevyužili. To mě moc mrzí, zápas mohl dopadnout v náš prospěch."

Čisté konto proti týmu, který má v kádru řadu nesmírně nebezpečných hráčů, potěší?
„Je to tak. Ondra Kolář jim chytil tutovou šanci. Obránci i záložní řada hráli skvěle. A musím znovu zmínit Lukáše Provoda, který po několikáté v řadě odehrál fantastický zápas. Vlastně všichni hráči, jsem za ně moc rád a máme šanci do odvety."

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články