Slávisté odjeli na herní soustředění do Rakouska | SK Slavia Praha
Více

Slávisté odjeli na herní soustředění do Rakouska

V pondělí ráno nabrali sešívaní po týdnu opět směr Rakousko, kde je čeká tentokrát herní soustředění. V Rakousku se tým Jindřicha Trpišovského představí ve čtyřech zápasech a ve středu začínáme s Rapidem Vídeň.

Do Rakouska už s týmem neodcestuje dvojice mladíků – Jan Kuchta by měl hostovat na Slovácku, Tomáš Freit v Opavě. Se slávistickou výpravou není ani Jasmin Ščuk, který v Praze doléčuje zranění, a navíc má bosenský záložník po domluvě s vedením klubu svolení hledat si angažmá.

Ze zdravotních důvodů na soustředění zatím neodcestoval ani Jakub Hromada, který v pátečním duelu se Žižkovem utrpěl svalové zranění. Na soustředění by měl ale za týmem ještě v průběhu tohoto týdne dorazit.

Místo něj se tak do nominace vešel osmnáctiletý Matěj Valenta. Střední záložník nastupoval v uplynulé sezoně převážně za tým U19, s dvanácti góly se stal nejlepším střelcem sešívaných. Naskočil také do dvou zápasů Juniorské ligy. Osmnáctiletý záložník je ve Slavii od šesti let a má za sebou devět startů za českou reprezentaci U18, ve kterých vstřelil jeden gól.

Sešívané čekají v Rakousku čtyři přípravné zápasy a hned ve středu se tým Jindřicha Trpišovského utká s Rapidem Vídeň. Utkání bude vysílat Slavia TV. V dalších zápasech se Slavia utká dvakrát s maďarským Mezőkövesdi a generálku na sezonu sehraje 14. července proti Rostovu. Plán zápasů a představení soupeřů naleznete zde.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články