Tomáš Holeš prodloužil v Edenu smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Holeš prodloužil v Edenu smlouvu

Reprezentační záložník Tomáš Holeš prodloužil se Slavií smlouvu do roku 2026.

„Tomáš Holeš se vypracoval mezi klíčovou postavu Slavie i české reprezentace. Patří k tahounům našeho týmu. Přejeme mu, aby do budoucna navázal na své dosavadní výkony,“ těší se na další spolupráci sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem moc šťastný, že mi vedení klubu důvěřuje a nabídlo mi nový kontrakt. Rád jsem ho přijal, jsem ve Slavii spokojený, za dva a půl roku jsme si k ní vybudoval silný vztah. Stejně tak k lidem ve vedení a k fanouškům. Jsem moc rád, že tady budu dál působit," říká po podpisu smlouvy Tomáš Holeš.

„Nová smlouva je vyústěním Tomášova úctyhodného sportovního vývoje posledních několika sezon. Délka i podmínky kontraktu svědčí o pozici, kterou si v Edenu vybudoval. Zároveň je třeba zmínit zásadní vliv sportovního vedení klubu na výjimečném Tomášově příběhu. I z tohoto důvodu jsme rádi, ze spojení Tomáše se Slavií bude nadále pokračovat," těší Viktora Koláře ze společnosti Sport Invest, která Holeše zastupuje.

Tomáš Holeš byl jedním ze strůjců výjimečné slávistické sezony 2020/21, v rámci které sešívaní ovládli potřetí v řadě domácí soutěž, vyhráli MOL Cup a v Evropské lize dokráčeli až do čtvrtfinále.

Osmadvacetiletý záložník disponující takřka bezedným fyzickým fondem se stal nedílnou součástí základní sestavy, nastoupil do 37 soutěžních zápasů z 53, i autorem důležitých branek. Síť rozvlnil v rámci první čtvrtfinálové bitvy Evropské ligy s Arsenalem na Emirates Stadium, skóroval v ligovém derby a proti soupeři z Letné také v semifinále MOL Cupu.

V rámci FORTUNA:LIGY vstřelil v ročníku 2020/21 šest branek a další tři připravil.

Jeho výkony mu vynesly nominaci na Euro, kde byl součástí tažení českého národního týmu mezi osm nejlepších reprezentací. K osmifinálové výhře 2:0 nad Nizozemskem přispěl jednou brankou a představil se ve všech pěti utkáních, která reprezentace na evropském šampionátu odehrála.

Trenérský tým Jindřicha Trpišovského si Holeše považuje mimo jiné i pro jeho univerzálnost, je schopný zastat pozice v záložní řadě i obraně. Na Arsenalu 8. dubna 2021 při remíze 1:1 naskočil na pozici stopera. V posledním zápase podzimní části letošního ročníku FORTUNA:LIGY proti Baníku Ostrava vstřelil dvě branky a pomohl ke konečné remíze 3:3.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články