Trenéři dorostu hodnotí zimní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Trenéři dorostu hodnotí zimní přípravu

Týmy dorostenecké kategorie U19, U17 a U16 absolvovali v lednu soustředění v Nymburce. Nyní pokračují v tréninku a chystají se na přípravná utkání. Jak zimní přípravu a očekávání do jara hodnotili trenéři?

Jak hodnotíte zimní soustředění?

Pavel Trávník, U19: Se zimním soustředěním jsme byli celkově spokojeni. Kromě přátelského utkání se Slaskem Wroclaw, jsme veškeré venkovní tréninky mohli absolvovat na kvalitně připravené přírodní trávě. Pozitivem bylo, že skoro všichni kluci prošli soustředěním bez výpadků.

Karel Piták, U17: Soustředění proběhlo dobře. V Nymburce jsou výborné podmínky k trénování i regeneraci. Na soustředění s námi byli i zranění hráči, kteří trénovali individuálně. Věříme, že se v nejbližší době zapojí zpět do týmového tréninku.

Milan Titěra, U16: Začali jsme dříve než ostatní, prodlouženým víkendem v Jizerských horách. Cílem byly po době volna různé sportovní aktivity – běžky, orientační běh, výběhy, kruhové tréninky atd. Na herním soustředění v Nymburce nás trápila určitá marodka. Tři hráči nemohli odjet vůbec a skupina 4 hráčů, kteří si nestačili doléčit dlouhodobější zranění, pracovala s pomocí fyzioterapeutů a kondičních trenérů hlavně na rekondici. Zbytek trénoval na travnatých plochách, jelikož počasí bylo spíše jarní. Během tréninků došlo bohužel k výpadku dalších hráčů, a tak jsme málem ani nesestavili tým do zápasu proti Wroclawi. Hráči během soustředění prošli i rychlostními testy a celkově jsme byli spokojeni. Myslím, že i noví hráči se zapracovali do týmu bez větších problémů a budou pro nás přínosem.

Co váš tým ještě ve zbytku zimní pauzy čeká?

Pavel Trávník, U19: Ve středu nás čekají kondiční testy na FTVS. Do začátku startu ligy nám zbývá necelý měsíc, během kterého se utkáme se dvěma zahraničními týmy, Fürth a RB Salzburg, a dvěma týmy z ČFL.

Karel Piták, U17: Čekají nás ještě mezinárodní přátelská utkání, například s Linzem či Ružomberokem, i utkání proti dospělému mužstvu Dukly Jižní Město.

Milan Titěra, U16: Čeká nás řada přípravných zápasů a pokračujeme v turnaji Vítězslava Marečka. To vše samozřejmě propojené s tréninkovým procesem, kde máme stanoveno několik cílů. S tím souvisí i utvoření kádru pro jarní sezonu. Důležitým faktorem je i návrat dlouhodobě zraněných hráčů, jejichž pauza je výrazně delší, nežli se čekalo.

Jsou nějaké změny ve vašem týmu?

Pavel Trávník, U19: Do přípravy s A týmem se zařadili Křišťan a Langhamer, do B týmu se přesunuli Toula a Fülop. Z kategorie U17 se k nám připojili hráči Vágner, Alijagič a Prebsl.

Karel Piták, U17: Už během podzimu se do U19 posunuli Prebsl a Langhamer, teď se k nim připojili Vágner a Alijagič.

Milan Titěra, U16: V kádru již nastalo několik změn, kdy tři hráči odešli a tři noví se s námi připravují. Podmínky jejich příchodu se dotahují mezi kluby. Zatím došlo k posunu dalších dvou hráčů, reprezentantů, do vyšší kategorie U17.

Jaké máte očekávání a cíle do jarní fáze soutěže?

Pavel Trávník, U19: Individuálně zlepšovat jednotlivce, přibližovat k dospělému fotbalu. Týmově hrát o čelo tabulky.

Karel Piták, U17: Díky skvělému závěru podzimní části ligy jsme se posunuli o bod za vedoucí Olomouc, takže cíl pro jarní část je jasný!

Milan Titěra, U16: Očekávání do jarní části jsou taková, abychom připravili hráče na úroveň celostátní ligy do U17. Dalším přáním je, aby hráči vydrželi zdraví a mohli tak zvládnout maximální počet tréninků i zápasů. V neposlední řadě budeme společně s celým realizačním týmem pracovat na zvyšování výkonnosti jednotlivců a týmu. K tomu nám jistě pomohou mimo pravidelné mistrovské zápasy i zahraniční turnaje s účastí TOP evropských týmů. Na tyto akce bychom se chtěli sejít v nejsilnější možné sestavě, abychom viděli porovnání našich nejlepších hráčů se zahraničními. I od nás dostal tým určité výzvy do jarní sezony, na které si hráči věří, že je dokážou zvládnout. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články