V neděli od 17:00 v Edenu 303. derby | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 v Edenu 303. derby

Slávisté vyhlíží závěrečný zápas stříbrné sezony. Eden v neděli od 17:00 uvidí 303. derby, o blížícím se duelu promluvili záložník Petr Ševčík a asistent Jaroslav Köstl.

Sešívaní uzavřou sezonu soubojem s odvěkým pražským rivalem potřetí za poslední čtyři ligové ročníky. V případě vítězství srovnají letošní zápasovou bilanci na 2:2.

 „Samozřejmě nás mrzí, jak sezona dopadla. Nesplnili jsme cíl, který jsme měli. Na druhou strany nás čeká největší zápas v lize - derby, uděláme všechno pro to, abychom potěšili naše fanoušky,“ říká před posledním zápasem sezony asistent trenéra Jaroslav Köstl.

 „V tomhle zápase se nemusíme nikdy bát o motivaci. Chceme být pořád vládci Prahy,“ nepochybuje záložník Petr Ševčík.

Červenobílí po tříleté nadvládě nad tuzemským fotbalem v letošním ročníku skončí druzí, poslední zbytky naděje na čtvrtý mistrovský titul v řadě sebrala středeční remíza na hřišti Baníku Ostrava.

 „Sezona byla dlouhá, hned na začátku se dají hledat příčiny, utekl nám začátek, hlavně v Evropě. V Konferenční lize jsme se dostali daleko, takže jsme hráli dvakrát týdně, ale trochu jsme trpěli na soupisku. Bylo hodně zranění i nemocí. Pro příští sezonu musíme být silnější hlavně ve venkovních zápasech,“ objasňuje Jaroslav Köstl.

 „O titul jsme přišli zbytečnými ztrátami. Tyhle týmy jsme měli přehrát. V závěru už si to Plzeň zkušeně pohlídala,“ vysvětluje Petr Ševčík.

Nedělního soupeře povede do utkání jako hlavní trenér Michal Horňák, ve svém prvním zápase podlehl Slovácku 1:2.

 „Zápas se Slováckem nemá moc vypovídající hodnotu. Sparta sezonu směřuje ke dvěma zápasům - derby a středečnímu finále poháru. Trenér protočil sestavu a říkal, že nechce odkrývat karty,“ říká asistent trenéra.

 „Nemají o co hrát, ale derby je specifický zápas. Nezáleží na okolnostech, oba dva týmy budou chtít vyhrát,“ dobře zná souboje o Prahu Petr Ševčík.

Hráči i celý realizační tým věří, že je v posledním utkání sezony poženou vyprodané tribuny.

 „Těšíme se na fanoušky. Doufám, že se hezky rozloučíme se sezonou. Nebyla to žádná tragédie, to jsou jiné věci na světě. Jednou se i na tuhle sezonu bude vzpomínat. Jeden soupeř byl prostě v lize letos lepší. Věřím, že klukům přijde za sezonu poděkovat celý stadion,“ těší se na velkou návštěvu Jaroslav Köstl.

 „Bude to poslední zápas. My i fanoušci se budou chtít rozloučit. Očekávám plný dům,“ říká Petr Ševčík.

Z utkání proti Baníku musel už po 22 minutách hry odstoupit kvůli zranění Ondřej Kúdela.

„Kúdela dostal ránu do oblasti kolene, nešlo pokračovat. Probíhají procedury a uvidíme, jestli ho budeme moct využít do zápasu,“ uzavírá asistent trenéra Jaroslav Köstl.

303. derby začíná v Edenu v neděli v 17:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace najdete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte se společně s námi rozloučit se sezonou. 

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články