V sobotu od 20 hodin doma proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 20 hodin doma proti Jablonci

Slavia se vrací do Sinobo Stadium, v sobotu večer v druhém zápase po vynucené ligové pauze přivítá na svém hřišti Jablonec.

Fortuna liga se vrací do Edenu! Sešívaní už tuto sobotu od osmi večer vyběhnou na trávník ve Vršovicích, kde po pauze zaviněné koronavirem přivítají nebezpečný Jablonec. Zápas se bude opět hrát bez divácké kulisy, která k Edenu neodmyslitelně patří. Pořád je tu ale obrovská výhoda domácí půdy. „Dá se to tak brát, určitě. To, že tady nejsou fanoušci, je sice velké mínus, ale myslím si, že tady se cítíme doma, známe tohle prostředí, hraje se s našimi míči, trénujeme tu. Těch věcí je daleko víc. Obecně to tu kluci zkrátka berou jako domácí půdu. Neprohráváme tu a cítíme se dobře. Je jasné, že s diváky by to bylo lepší, ale i tak to pořád bereme jako domácí prostředí,“ říká trenér Jindřich Trpišovský, na kterého navazuje jeho svěřenec Lukáš Masopust.

„Samozřejmě nás mrzí, že tu fanoušci nebudou, tribuna sever je fantastická, když se k ní pak přidá celý stadion, je to krásné. To nám bude moc chybět. Věřím ale, že to zvládneme i tak,“ myslí si rychlonohý záložník.

Slavia se bude muset proti svému soupeři hodně snažit. Jablonec je aktuálně třetím celkem fortuna ligy a dlouhodobě se prezentuje kvalitní fotbalem. V minulém kole si navíc poradil se Zlínem a na domácí půdě slavil výhru 1:0. A to i přes to, že hrál téměř polovinu zápasu bez jednoho vyloučeného hráče. Tým ze severu Čech je navíc neoblíbeným sokem červenobílých.

„Za posledních deset let nemáme s Jabloncem úplně příznivou bilanci, to o něčem vypovídá. I naše poslední zápasy proti nim doma nebyly nic moc, prohráli jsme, jednou vyhráli brankou v samotném závěru. Tým má stále stejného trenéra, ta jejich tvář bude podobná. Oni jsou poctiví, bojují. Nebezpeční jsou v jakémkoli prostředí, hrají náročně. Samozřejmě také mají nějaké absence, to my budeme mít taky. Stále tam ale mají velmi dobré hráče a vždy je to strašně nepříjemný a nepříjemný soupeř. Má skvělé složení, pořád dobré hráče, zkušené, třeba Tomáše Hübschmana, Považance nebo Kroba. To jsou zkušení hráči, kteří mladším pomůžou. Pro nás je to soupeř z první pětky, a tak k tomu přistupujeme,“ tvrdí Jindřich Trpišovský.

Své si pak s Jabloncem zažil i Lukáš Masopust, který v něm dokonce i působil a protihráče tak velmi dobře zná. Tým Jablonce už je hodně dlouho pospolu, vědí o sobě. Je to tam takový rodinný klub, všichni se tam mají hodně rádi. Na to oni hrají. Je také vidět, že jim to tak sedí a vychází,“ přiznává.

Sešívaní mohou jít ale do zápasu pozitivně naladěni. V úterý vstoupili zpět do ligového kolotoče vítězně, když vyhráli 1:0 na hřišti ambiciózní Mladé Boleslavi díky brance Petra Ševčíka z dvaadvacáté minuty. Trenér Jindřich Trpišovský po utkání nešetřil chválou. Jeho svěřenci předvedli dominantní výkon a skvěle se tak naladili na další boj proti těžkému soupeři. Na podobném výkonu se dá podle trenérského štábu stavět.

„Kdybychom podali stejný výkon, ať už v ofenzivě i defenzivně, bylo by to dobré. Samozřejmě jsme si dělali rozbory, vždy jsou tam nějaké chyby, nedostatky. Víme, že musíme proměnit více šancí, v druhém poločase jsme pak měli takovou desetiminutovou pasáž, kdy měla Boleslav dvě šance. Ne vše bylo stoprocentní, ale tentokrát nebyl parametr hry u ofenzivy i defenzivy, kde bychom pokulhávali. To je důležité k tomu, abychom podali komplexní výkon,“ ví Jindřich Trpišovský a s podobnými cíli půjde do utkání i Lukáš Masopust a jeho spoluhráči. „Budeme chtít být opět dominantní na balonu a musíme se vyvarovat začátků poločasů, které jsme teď měli slabší,“ doplňuje záložník.

Pomyslnou černou kaňkou zatím po Boleslavi zůstává hrozba absence hned dvou hráčů základní sestavy a pilířů záložní řady, Petra Ševčíka a Ibrahima Traorého. „Na ten zápas jsme se dlouho připravovali v tomto složení, ale už v nějaké třicáté minutě jsme museli sahat do středu hřiště a Šévu přesouvat doprostřed. My jsme naopak chtěli, aby se nám stahoval z kraje do středu jako čtvrtý hráč, z čehož vlastně padla i ta jeho branka. Ševčík už s problémy dohrával konec první půle. To bylo to druhé střídání. Rozhodně je to nepříjemnost. Hodně nám svým příchodem na hřiště pomohl Laco Takács. Jsem rád, že jsme to překonali. Dost jsme si tím vyčerpali možnosti střídání. Byť jich je pět, tak po té pauze nevíte, kdo jak dlouho vydrží. Doufáme, že na sobotu jeden z těch hráčů bude připravený, ta šance je. Je jisté, že jeden z nich stoprocentně nebude. Možné je taky to, že nebude moci hrát ani jeden,“ ví Jindřich Trpišovský, který si je také vědom složitého losu jeho svěřenců, a proto nehodlá příliš riskovat.

„V hlavě musíme mít i to, co nás čeká za program poté. Naštěstí nám hodně pomohli noví kluci na hřišti, Laco i Lukáš Provod. Musíme myslet na to, že máme další hráče ve formě. Za mě je to tak, že když má někdo svalové zranění, tak hrát nemá. Musí být stoprocentně zdravý. I vzhledem k tomu nabitému programu,“ doplňuje trenér sešívaných.

Na podzim Slavia doma Jablonec porazila 2:0 po brankách Tomáše Součka a Petera Olaiynky. Sešívaní se ale dlouho nemohli proti Severočechům prosadit a střeleckou smůlu protrhli až v závěru utkání. Zda na to svěřenci Jindřicha Trpišovského navážou další výhrou, se dozvíme v sobotu od 20 hodin. Pro aktuální informace sledujte náš web a také sociální sítě!

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články