Ve čtvrtek od 18:45 čtvrtfinále UECL proti Feyenoordu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 čtvrtfinále UECL proti Feyenoordu

Červenobílé barvy. V součtu 36 mistrovských titulů. Slavná historie i úspěšná současnost. Slavia Praha a Feyenoord Rotterdam... Oba kluby ve čtvrtek napíší třetí kapitolu letošního společného příběhu.

 V Holandsku rozehrají červenobílí čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. Na podzim v Rotterdamu slávisté prohráli 1:2.

„Už se těšíme, je to velký zápas. Prvotní rozpaky byl hlavně respekt k síle soupeře. Na podzim se nám zápas tady v prvním poločase vůbec nepovedl,“ vzpomíná trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se. Kluci říkali, že to byly hodně těžké zápasy. Fakt jsem chtěl Feyenoord, spoluhráči hodně chválili atmosféru. Chceme vyhrát a postoupit, to jsou naše cíle,“ věří obránce Maksym Talovjerov.

V základní skupině slávisté v Rotterdamu padli 1:2, o výhru v domácím utkání přišli až v nastavení. Zápas skončil remízou 2:2.

„Týmy se detailně znají, dvakrát jsme spolu hráli. Na každé straně jsou ale noví hráči. Na naší straně třeba Yira Sor nebo Maksym Talovjerov, u soupeře Nelson, který jim hodně pomohl,“ vysvětluje trenér sešívaných.

„Koukal jsem na ty dva zápasy. Určitě se můžeme ještě navzájem překvapit,“ říká Maksym Talovjerov.

Slávisté se na De Kuip představí po půl roce. Tehdejší frenetickou kulisu ještě mají v živé paměti... Těšit je opět může fakt, že do Rotterdamu znovu dorazí i jejich věrní fanoušci.

„Když jsme tu hráli na podzim, tak tu byla výjimečná bouřlivá atmosféra. Některé hráče na hřišti to trochu zaskočilo. Je dobře, že si to kluci už osahali. Je výhoda, že s tím už máme zkušenost,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Když přijde hodně fanoušků, tak je to jenom zajímavější. Každý fotbalový hráč se na takové zápasy těší. Kluci už ví, do čeho jsou, mě o tom říkali,“ vyhlíží vyprodaný stadion De Kuip ukrajinský stoper sešívaných.

V domácí soutěži, kde Feyenoordu patří třetí příčka, gólově září Til a Linnsen. Společně nastříleli už 26 branek. V Evropské konferenční lize je ale největší hrozbou šestigólový Cyriel Dessers. V Edenu se nigerijský útočník trefil dokonce dvakrát...

„Je to komplexní tým, určitě jsou nejsilnější v ofenzivě. Mají to dobře vyvážené, jejich stopeři dobře rozehrávají, krajní obránci jsou velmi ofenzivní. Největší sílu mají na křídlech v Sinisterrovi a Nelsonovi. Těžko se v tom týmu hledá slabina, možná by se našla v bráně, kde jim vypadla jednička,“ objasňuje trenér Trpišovský.

„Je to fantastický tým, individuálně i rychlostně jsou hodně silní. Určitě to bude těžký zápas, doufám, že to zvládneme,“ věří Maksym Talovjerov.

Do čtvrtečního zápasu nezasáhnou kvůli trestu za červené karty Aiham Ousou a Srdjan Plavšić, otazník visí nad startem Oscara, který odnesl zraněním poslední ligový souboj v Plzni.

„Je to víc věcí dohromady. Den před zápasem jsme ve stavu, kdy určitě poskládáme z našeho pohledu vhodnou a kvalitní základní jedenáctku. Snad se nikomu nezhorší stav, není s námi celkem asi jedenáct hráčů. Chybí nám hodně hráčů, ale pevně věříme, že to na hřišti nebude znát,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

První čtvrtfinále Evropské konferenční ligy začíná v Rotterdamu ve čtvrtek v 18:45, zápas přímým přenosem vysílá ČT sport. Slávisti, držte nám v dalším souboji s nizozemským gigantem palce! Ať do Edenu přivezeme nadějný výsledek!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články