Z Liberce vezeme bod, třikrát sešívané zastavila tyčka | SK Slavia Praha
Více

Z Liberce vezeme bod, třikrát sešívané zastavila tyčka

1:1
(1:1)
21. kolo, 18. 3. 2017
21. kolo, 18. 3. 2017
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 40. Ekpai - 15. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> 59. Obročník, 73. Potočný – 60. Bořil, 75. Zmrhal, 89. Sýkora<br> <b>ČK:</b> 90. Bosančič (LIB) <b>Rozhodčí</b> Ardeleánu - Wilczek, Vlasjuk
LIBEREC/U NISY - Sešívaní v Liberci rychle vedli a tlačili domácí Slovan, hned třikrát jejich střelu zastavila branková konstrukce. Domácí ale využili jediné slabší pasáže sešívaných a dokázali z jedné z mála šancí srovnat. Slavia tak poprvé na jaře ztratila dva body, když si z Liberce veze remízu 1:1.
Do první šance se Slavia, kterou přijely podpořit více než dvě tisícovky fanoušků, dostala už ve 3. minutě. Flo vhodil do vápna dlouhý aut a balon proskočil až k osamocenému Lüftnerovi, možná i jeho samotného ale nenadálá šance překvapilo a míč tak poslal jen do rukavic gólmana Dúbravky.

Hned za další dvě minuty se míč z levé strany od Hušbauera dostal na zadní tyč k Delimu, jeho střelu levačkou ale zastavila tyč liberecké brány.

Už v 16. minutě ale sešívaní mohl slavit. K míči se na pravé straně dostal Antonín Barák, poslal centr do vápna na osamoceného Jaromíra Zmrhala a slávistický záložník už měl dost času poslat balon hlavou do protipohybu gólmana Dúbravky. 1:0.

Po 25 minutách hry doběhl Flo na levé straně míč u brankové čáry a poslal ho zpátky na velké vápno. Tam nabíhal Sýkora, který se do balonu opřel levačkou, střela mu ale nesedla ideálně a brankář Dúbravka míč dokázal zkrotit.

Jen o chvíli později rozehrával Josef Hušbauer přímý kop z levé strany a padající balon z jeho kopačky skončil na spojnici břevna a tyče.

Liberečtí se k první vážnější situaci dostali až deset minut před pauzou. To Pavlenka vyboxoval centr z levé strany, míč se dostal na kopačky Ondřeje Karafiáta a ten ho z první vracel na branku, Pavlenku ale zaskočil Bořil a střelu mířící k levé tyči vyhlavičkoval. O chvíli později rozehrávali domácí nebezpečný přímý kop, Breiteho střela ale zamířila daleko vedle slávistické branky.

Slabší chvilku Slavie v závěru poločasu pak dokázali domácí dokonale využít. Po několika náznacích šancí se k centru z levé strany dostal po ostrém souboji Potočný, do míče se na velkém vápně opřel Ekpai a poslal ho přesně k pravé tyči.

Hned v úvodu druhé půle měli po Barákově centru možnost Sýkora s Hušbauerem, na zadní tyči se ale nedohodli a ani jeden z nich se nakonec ke střele z nadějné pozice nedostal.

Slavia v druhé půli tlačila, o to víc, když v jejím průběhu poslal kouč Šilhavý na hřiště ke Škodovi Tecla i Mešanoviče. V 70. minutě se d balonu nádherně opřel z dobrých třiceti metrů Josef Hušbauer, už potřetí v zápase ale domácí Slovan zachránila branková konstrukce.

V 79. minutě pak štěstí zkoušel opět Hušbauer, jeho pokus z 20 metrů tentokrát ale skvěle vyrazil Dúbravka. Za další dvě minuty poslal nádhernou ránu na Dúbravku Bořil, i tentokrát ale liberecký gólman stačil vyrazit míč na roh.

Dvě minuty před koncem se k míči po nejistém zákroku gólmana Dúbravky dostal Sýkora a pokusil se vyběhnutého gólmana přehodit, balonu ale nedal dostatečnou razanci. Už o minutu později přišel pro Sýkoru možná ještě smutnější okamžik, když po jednom ze soubojů uviděl žlutou kartu, kvůli které přijde o derby proti Spartě.

Liberec se nakonec – i přes Bosančičovu červenou kartu v samotném závěru – ubránil a Slavia tak ztratila první jarní body. V Liberci remizovala 1:1.
1:1

Sestavy

FC Slovan Liberec

Dúbravka – Karafiát, Kúdela, Latka (16. Breite), Kerbr – Obročník (65. Bosančič), Graiciar (68. Voltr), Ševčík, Ekpai – Potočný – Baroš (C)

SK Slavia Praha

Pavlenka – Bořil, Lüftner, Deli, Flo (56. Tecl) – Sýkora, Hušbauer (89. Ščuk), Barák (68. Mešanovič), Ngadeu, Zmrhal – Škoda (C)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 40. Ekpai - 15. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> 59. Obročník, 73. Potočný – 60. Bořil, 75. Zmrhal, 89. Sýkora<br> <b>ČK:</b> 90. Bosančič (LIB) <b>Rozhodčí</b> Ardeleánu - Wilczek, Vlasjuk
Diváci
8880

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články