Výhra 5:0 nad St. Pölten. Skórovali Malínský i Karafiát | SK Slavia Praha
Více

Výhra 5:0 nad St. Pölten. Skórovali Malínský i Karafiát

5:0
(3:0)
přát., 5. 8. 2020, Laa an der Thaya
přát., 5. 8. 2020, Laa an der Thaya
SK Slavia Praha - SKN St. Pölten
Sešívaní v prvním přípravném utkání porazili SKN St. Pölten vysoko 5:0. Gólově se prosadili Petar Musa, Tomáš Holeš, David Zima a po přestávce i posily Tomáš Malínský s Ondřejem Karafiátem. Jan Kuchta si připsal asistenci.

Prvním soupeřem, se kterým sešívaní změřili na herním soustředění v Rakousku, byl tamní prvoligový SKN St. Pölten.

Pro první poločas trenér Jindřich Trpišovský zvolil netradiční rozestavení 3–5–2, kdy se na hrotu představili pospolu Stanislav Tecl a Petar Musa. Pro zápas nebyl trenéru k dispozici zraněný Jan Sýkora a Ondřej Kúdela, který by se měl do plné zátěže vrátit v průběhu příštího týdne.

Slávisté vlétli do utkání ve velkém stylu a ihned se dočkali odměny. Hned v 1. minutě se Petr Ševčík odhodlal k samostatnému průniku, při kterém obešel několik protihráčů. Ve vápně pak šikovně zasekl a zmátl tím nejbližšího obránce. Pak už jen míč naservíroval před odkrytou branku Petaru Musovi, který dělovkou nezaváhal – 1:0 pro Slavii!

Než se rakouský celek stihl vzpamatovat z první inkasované branky, přišla druhá rána. U zrodu akce byl střelec prvního gólu Petar Musa, tentokrát ale v opačné roli. Skvěle totiž soupeře obral o míč a umožnil Nicu Stanciovi vysunout Vladimíra Coufala. Ten obratem našel Lukáše Provoda, který balon ostrým centrem poslal před branku na Tomáše Holeše, který u něj byl dříve než brankář Reigler – 2:0!

Sešívaní hru zcela kontrolovali, na další zásah si ale museli počkat až do 32. Minuty. Petr Ševčík poslal míč přesně z rohu na nohu Nicolaeho Stancia, který číhal na vápně. Slávistická sedmička se do míče tvrdě opřela, ale v cestě do brány mu zabránila těla obránců. Jako první se však v následném závaru zorientoval Michal Frydrych, míč ještě přiklepl Davidu Zimovi, a ten jej neomylně poslal do sítě – 3:0 pro sešívané!

Ve 39. minutě musela slávistická obrana řešit ojedinělou nebezpečnou šanci soupeře. Postup dva na jednoho však vyřešil s ledovým klidem Jan Bořil skvěle načasovaným obraným zákrokem. O pouhé dvě minutky později mohl po pasu Vladimíra Coufala zvyšovat Petar Musa, v bezprostřední blízkosti ho ale vychytal Riegler.

Do přestávky se už skóre neměnilo. V půli druhé došlo k protočení celé jedenáctky a svou první porci minut dostaly i nové posily – Ondřej Karafiát, Tomáš Malínský, Jan Kuchta i Michal Beran.

Právě poslední jmenovaný si na konci 65. minuty šikovně jedním dotykem vypracoval prostor ke střele, z hranice vápna ale tvrdým pokusem nezamířil přesně.

V 77. minutě nepadl ani gól, ani slávisté nevymysleli nějakou krásnou kombinační akci. I přes to ale měli slávističtí fanoušky doma u obrazovek důvod k radosti. Poprvé od konce loňského října totiž do hry naskočil David Hovorka, který na podzim na hřišti Plzně utrpěl vážné zranění vazů v koleni.

Důvod k další radosti, tentokrát už gólové, dostali slávisté v 85. minutě. Jan Kuchta míč skvěle vysunul rychlým postupem po pravé straně k vápnu soupeře, kde jej naservíroval před branku Tomáši Malínskému. Ten měl před sebou už jednoduchou úlohu a zvýšil na 4:0!

Nebyl však jediným debutantem ve slávistickém dresu, který se dočkal gólu. O pouhé dvě minuty později se o branku postaral i Ondřej Karafiát, který se nejlépe zorientoval při závaru před brankou a upravil na konečných 5:0!

5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Kovář – Zima, Frydrych, Bořil – Coufal, Holeš, Stanciu, Ševčík, Provod – Tecl, Musa

2. poločas: Vágner – Masopust, Karafiát, Takács, Oscar – Traoré – Malínský, Beran, Hellebrand, Olayinka – Kuchta

SKN St. Pölten

Riegler – Maranda, Meister, Luxbacher, Baluensteiner, Muhamedbegovic, Schulz, Dakovic, Messerer, Ljubicic, Lima

Detaily utkání

Branky
1. Musa, 5. Holeš, 32. Zima, 85. Malínský, 87. Karafiát

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články