Šest gólů a Teclův hattrick odstartovaly ligu v Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

Šest gólů a Teclův hattrick odstartovaly ligu v Budějovicích

0:6
(0:3)
1. kolo, 23. 8. 2020, Střelecký Ostrov
1. kolo, 23. 8. 2020, Střelecký Ostrov
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Sešívaní na úvod ročníku 2020/21 FORTUNA:LIGY porazili domácí České Budějovice drtivým rozdílem 6:0. Hattrickem přispěl skvěle hrající Stanislav Tecl.

Rozpis FORTUNA:LIGY určil, že slávisté ligový ročník 2020/21 zahájí na hřišti Českých Budějovic. K radosti trenéra i fanoušků se na utkání stihli připravit po vážných zraněních i David Hovorka s Peterem Olayinkou, přičemž první zmíněný dokonce nechyběl ani v základní sestavě, kde se na stopera postavil po boku Davida Zimy. Kromě toho byl zbytek sestavy velmi podobný té, se kterou sešívaní nastupovali na jaře – čtyři obránci a tři střední záložníci.

Na hrotu dostal od úvodu přednost Stanislav Tecl a během prvního poločasu nenechal nikoho na pochybách, že se jednalo o správnou volbu. Už v 1. minutě si, jak má ve zvyku, seběhl za obranu, kde jej skvěle po zemi našel z pravé strany Petr Ševčík. Míč si dobře zpracoval, v zakončení zachoval klid a střelou na přední tyč poslal Slavii do vedení – 1:0!

Domácí se ještě ani nestihli oklepat z toho, že hned od úvodu prohrávají, a přišel další zásah sešívaných. Na roh Nicolaeho Stancia si seběhl Stanislav Tecl a v nacvičené situaci prodloužil šikovně na zadní tyč, kde míč do odkryté branky poslal kapitán Jan Bořil2:0 pro sešívané!

O tři minuty později mohlo být ještě veseleji, když servíroval nebezpečný míč do vápna z pravé strany Vladimír Coufal. Před Standou Teclem ale míč na poslední chvíli uklidil jeden z obránců.

Co nevyšlo v minutě osmé, vyšlo o dvacet minut později. Nicolae Stanciu v pádu míč dokázal naservírovat unikajícímu Standovi Teclovi a ten jej s pomocí drobné teče obránce poslal za záda Drobného – 3:0!

Pokud si někdo myslel, že se sešívaní ve druhé půli spokojí s pohodlným náskokem, byl rychle vyveden z omylu. Slávisté neustále soupeře neúnavně napadali, znepříjemňovali mu rozehrávku a nutili k chybám, ze kterých neváhali těžit.

Nejprve z hranice vápna těsně vedle mířil Nico Stanciu, o chvíli později Drobný vychytal tvrdou ránu Standy Tecla. V 58. minutě už ale kapituloval. Stanislav Tecl unikl obraně a zasáhnout musel opět Drobný. Míč se ale jen odrazil k Lukáši Masopustovi, který zachoval potřebný klid, obešel všechny ležící a míč poslal do sítě – 4:0 pro Slavii!

Pátá branka na sebe nenechala dlouho čekat, přišla v 64. minutě. Akci zahájil Nico Stanciu vyhraným soubojem a krásným centrem na Petra Ševčíka, kterého vysunul do vápna. Šéva dobře zpracoval a míč doslova posadil na hlavu Standovi Teclovi, který kompletoval hattrick – svůj první v sešívaném dresu a celkově druhý v kariéře. O první se postaral ještě v dresu Plzně v říjnu 2014 v zápase proti Mladé Boleslavi.

Pohodlný výsledek umožnil trenérovi na konci zápasu výrazně protočit sestavu, ale i ta se gólově prosadila. V 86. minutě vyrazil Drobný technický pokus Petera Olayinky jen do míst, ve kterých číhal Tomáš Holeš. Ten neváhal a tvrdou ranou pod břevno uzavřel skóre zápasu – 6:0!

Sešívaní vykročili do ročníku 2020/21 FORTUNA:LIGY proti Českým Budějovicím, jak nejlépe mohli, a to třemi góly v obou poločasech, hattrickem Standy Tecla, čistým kontem a třemi zaslouženými body.

0:6

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Drobný – Čolić, Králik, Havel, Skovajsa (30. Kladrubský) – Čavoš (70. Valenta), Javorek – Jánošík (46. Brandner), Šulc, Mršić (46. Meszaros) – Matějka (70. Matějka)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Zima (76. Kúdela), Hovorka, Bořil – Traoré – Masopust (76. Olayinka), Ševčík (82. Lingr), Stanciu (76. Holeš), Provod (76. Musa) – Tecl

Detaily utkání

Branky
1., 26. a 64. Tecl, 5. Bořil, 58. Masopust, 86. Holeš
Žluté karty
Šulc – Tecl, Masopust
Rozhodčí
Zelinka – Paták, Hájek

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články