Slavia padla v Leverkusenu, ve skupině končí druhá | SK Slavia Praha
Více

Slavia padla v Leverkusenu, ve skupině končí druhá

4:0
(2:0)
6. kolo, 10. 12. 2020, BayArena, Leverkusen
6. kolo, 10. 12. 2020, BayArena, Leverkusen
Bayer 04 Leverkusen (Něm.) - SK Slavia Praha
Sešívaní na vítězství v základní skupině C Evropské ligy nedosáhli. V Leverkusenu prohráli s domácím Bayerem 0:4 a obsadili konečné druhé místo.

Utkání v BayAreně, kam se za běžných okolností vejde 30 tisíc fanoušků, začalo minutou ticha za zesnulého italského reprezentanta a nejlepšího střelce mistrovství světa 1982 Paola Rossiho.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského vstupovali na trávník s vědomím, že jim k vítězství ve skupině stačí remíza. Oba týmy měly před zápasem na svém kontě shodný počet dvanácti bodů, první duel v Edenu ovládli díky brance Petera Olayinky sešívaní.

První střelu vyslal už ve 3. minutě Abdallah Sima, autor tří gólů a jedné asistence z dosavadního průběhu skupiny ale pálil vysoko nad branku Niklase Lomba. Skóre se poprvé měnilo o pět minut později, na pravém křídle utekl Karim Bellarabi, na jehož střílený centr sice Patrik Schick patičkou nedosáhl, ale dobíhající Leon Bailey už uklidil balon do sítě – 0:1.

Šanci srovnat měl Petar Musa, jeho dělovka zpoza vápna ale jen vyprášila Lombovy rukavice.

Bailey mohl v 16. minutě zvýšit náskok domácích, Ondřej Kolář ale zvládl střelu jamajského reprezentanta bravurně vytěsnit. Leverkusen přidal druhý gól ve 27. minutě, dorážející Daley Sinkgraven byl ale dle mínění sudích v ofsajdu.

V té době už nebyl na hřišti Petr Ševčík, který musel vystřídat kvůli zranění, jeho místo zaujal Nicolae Stanciu. Ve 32. minutě se domácí radovali z regulérního gólu. Amiri odcentroval do pokutového území, Schick hlavou orazítkoval tyč, k odraženému míči se dostal Bailey a z bezprostřední blízkosti se nemýlil – 0:2.

Záhy mohlo být ještě hůře. Schick obral o míč Davida Zimu, dostal se do pokutového území, kde jeho průnik ukončil Jan Bořil. Následnou ránu Amiriho obětavým zákrokem srazil na roh Zima. Po 45 minutách vedl druhý tým bundesligy o dva góly.

Do druhého poločasu vstoupili slávisté aktivně, Sima z dobré pozice ale zamířil jen do středu branky. V 51. minutě si na trávníku chvilku poležel Ibrahim Traoré, jeho střet s Wendellem v pokutovém území ale rozhodčí jako penaltový neposoudil. K druhému střídání sáhli trenéři Slavie v 53. minutě, Musu nahradil Stanislav Tecl. Za důvěru se odvděčil okamžitě, po kombinaci se Simou nahrál Ondřeji Lingrovi, který ale v těžké pozici zakončit nedokázal.

Po hodině hry se fotbalisté Leverkusenu prosadili potřetí. Diaby, který o půli vystřídal dvougólového Baileyho, z úhlu propálil Koláře mezi nohy – 0:3.

V 83. minutě pálil levačkou nad branku Stanciu, stejně si vedl po standardní situaci Olayinka. Rumunský záložník si postavil míč i tři minuty před koncem, zakroucený míč ale dokázal ze šibenice vyboxovat Lomb. V úplném závěru napálil břevno Kolářovy branky aktivní Diaby, konečnou podobu výsledku dal v první minutě nastavení Bellarabi – 0:4.

Leverkusen zvítězil 4:0 a s patnácti body vyhrál skupinu C. Sešívaní skončili druzí, jejich soupeře pro vyřazovací fázi Evropské ligy určí pondělní los. 

4:0

Sestavy

Bayer 04 Leverkusen (Něm.)

Lomb – Jedvaj, Tapsoba, Wendell – Dragović, Baumgartlinger (62. Bender), Amiri (74. Turkmen), Sinkgraven (62. Onur) – Bellarabi, Bailey (46. Diaby) – Schick (46. Gedikli)

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust, Bořil, Zima, Oscar – Ševčík (19. Stanciu), Traoré (82. Karafiát) – Sima (82. Jurásek), Lingr (82. Rigo), Olayinka – Musa (53. Tecl)

Detaily utkání

Branky
8. a 32. Bailey, 59. Diaby, 90. Bellarabi
Žluté karty
Schick, Onur
Rozhodčí
Sidoropoulos – Kostaras, Dimitriadis

Aktuálně

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Další články