Slavia slaví postup do osmifinále Evropské ligy! | SK Slavia Praha
Více

Slavia slaví postup do osmifinále Evropské ligy!

0:2
(0:0)
Round of 32 UEL, 25. 2. 2021, Leicester City Stadium
Round of 32 UEL, 25. 2. 2021, Leicester City Stadium
Leicester City FC (Ang.) - SK Slavia Praha
​Sešívaní se ve čtvrtek od 21:00 utkali v odvetě play off Evropské ligy s anglickým Leicesterem. Zápas rozhodly branky Provoda a Simy, Slavia zvítězila 2:0 a pokračuje v pohárovém jaru!

Trenér Jindřich Trpišovský udělal oproti prvnímu utkání s Leicesterem jedinou změnu. Místo Tomáše Holeše, který se proti liškám zranil, nastoupil na pozici defenzivního štítu Jakub Hromada.

V prvním poločase začali lépe domácí. První šanci měl hned v úvodu zápasu Cengiz Ünder, který se protáhl z pravého křídla do vápna přes Jana Bořila až k hranici malého vápna. Jeho střelu z velkého úhlu vyrazil Ondřej Kolář nohou před sebe k Söyüncüovi, který pálil z voleje několik metrů nad bránu.

V desáté minutě se dostal k první nebezpečnější střele utkání opět Ünder. Po přihrávce ze středu hřiště si z pravé strany navedl míč doprostřed k hranici šestnáctky. Odtud se mu podařilo skrz obrany vystřelit, ale míč mířil přímo k připravenému Ondřeji Kolářovi, který si s jeho ránou bez problému poradil.

Ve druhé části prvního poločasu ale přebrali otěže zápasu sešívaní. Ve 28. minutě měl velkou šanci Abdallah Sima. Jan Bořil odehrával míč z obrany centrem dopředu za obranu, kam si naběhl právě Sima. Obránci ho ale rychle dobíhali, takže se pokusil přehodit vracejícího se Schmeichela. Míč jen těsně minul levou tyč branky.

O 10 minut později se dostal k centru téměř až od rohového praporku Alexander Bah, ve středu vápna našel nehlídaného Jana Kuchtu, kterému se podařilo odhlavičkovat s potřebnou razancí. Bohužel ale míč zamířil těsně vedle pravé tyče.

Slavia začala druhý poločas velice aktivně a byla odměněna ve 49. minutě. Peter Olayinka dostal centr na levé křídlo za obranu a doběhl až na úroveň brankové čáry. Odtud se otočil a přihrál dozadu Stanciovi, který odcentroval na zadní tyč do šestnáctky. Tam se objevil nikým nehlídaný Lukáš Provod a pohotově z voleje zakončil po zemi k pravé tyči. Na jeho ráno z blízkosti Schmeichel nemohl stihnout reagovat a Slavia vedla 1:0!

Po gólu Slavie začal opět více tlačit Leicester, přesto si ale sešívaní dokázali vypracovat šance. Poté co se Oscarovi podařilo skvěle vyhrát několik soubojů ve středu hřiště, se nakonec dostal k míči na levé straně Olayinka. Ten se obmotal kolem obránce a přihrál do středu před vápno Simovi. Senegalský útočník si několik metrů před šestnáctkou navedl míč na pravou nohu a vyslal tvrdou střelu po zemi k pravé tyči, na kterou Schmeichel opět nedosáhl! V 79. minutě tak zvýšili sešívaní své vedení na 2:0.

Sešívaní porazili Leicester na jeho hřišti 2:0 díky gólům Lukáše Provoda a Abdallaha Simy a zajistili si postup do osmifinále Evropské ligy! Svého soupeře se slávisté dozví v pátek 26. února, los osmifinále začíná ve 13:00.

0:2

Sestavy

Leicester City FC (Ang.)

Schmeichel – Amartey (61. Pereira), Evans, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Ünder (80. Tavares), Choudhury (61. Barnes), Albrighton (61. Castagne) – Vardy

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil – Hromada (74. Lingr), Provod – Sima, Stanciu (69. Dorley), Olayinka – Kuchta (84. Masopust)

Detaily utkání

Branky
49. Provod, 79. Sima
Žluté karty
Söyüncü, Barnes – Zima, Provod, Kolář
Rozhodčí
Serdar Gözübüyük – Joost van Zuilen, Johan Balder

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články