Výhra 3:0 v prvním utkání proti Servette | SK Slavia Praha
Více

Výhra 3:0 v prvním utkání proti Servette

3:0
(2:0)
přát., 13. 1. 2023, Cascade Stadium
přát., 13. 1. 2023, Cascade Stadium
SK Slavia Praha - Servette FC Geneve
Sešívaní ve druhém přípravném zápase zimy porazili v Portugalsku Servette 3:0. Trefili se Provod a Tecl, třetí gól byl vlastní. Na hřiště se po více než roce podíval i Jan Bořil.

Už v závěru první minuty se dostal ke tvrdé střele těsně za hranicí vápna Ibrahim Traoré. Jeho pokus ale mířil do středu brány a brankář ho dokázal vyrazit. O sedm minut později na druhé straně likvidoval centr včasným vyběhnutím Aleš Mandous.

Prvních patnáct minut patřilo sešívaným, kteří dokázali soupeře dostávat aktivním napadáním pod tlak. Potom se ale Servette dařilo několik minut dobře kombinovat a držet míč po delší časové úseky.

V 18. minutě dokázal Stanislav Tecl dobře podržet míč ve vápně a skvěle rozehrát za sebe. Tam si míč přebral Moses Usor, který po kličce pálil vedle levé tyče.

O čtyři minuty později se slávisté dostali dobrým napadáním k míči. Balon dovedl až k vápnu Ibrahim Traoré a následně rozehrál do strany na Ewertona. Ten přihrávkou pod sebe nabídl lahůdkové zakončení Provodovi, který střílel do téměř odkryté branky – 1:0!

Ve 28. minutě likvidoval tvrdou střelu Fofany z přímého kopu těsně za hranicí vápna pohotovým zákrokem Aleš Mandous.

Ve 32. minutě poslal Kričfaluši skvělý centr na levou stranu Oscarovi. Ten přihrál do vápna Hronkovi, který z první poslal míč na Tecla. Tomu se podařilo balon rychle zpracovat a z otočky vstřelil druhý gól sešívaných – 2:0!

První větší šance ve druhém poločase přišla v 61. minutě. Centr z pravého rohu hřiště zakončoval ze středu šestnáctky Petr Hronek, brankář ale jeho pokus nohou vyrazil.

O čtyři minuty později vyslal Stanislav Tecl dopředu Mosese Usora. Ten udržel balon a po kličce do středu hřiště střílel. Brankář ale jeho ránu chytil.

V 76. minutě Standa Tecl skvělým pasem poslal za obranu Daniela Šmigu. Ten se snažil udělat kličku Souaremu, který mu ale balon ukopl do vlastní brány a brankář nestihl zareagovat – 3:0!

V 80. minutě vystřídal Petra Hronka Jan Bořil, který se na hřiště vrátil po 467 dnech! Ten se v 90. minutě dostal do obrovské šance, když ukradl míč po špatné malé domů, trefil se ale jen do boční sítě.

Nic dalšího už se v zápase nestalo, slávisté přehráli Servette a první utkání vyhráli 3:0.

3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Schranz (60. Halinský), Ogbu, Kričfaluši, Oscar – Traoré (60. Talovjerov) – Usor (66. Šmiga), Hronek (80. Bořil), Provod, Ewerton (60. Olayinka) – Tecl

Servette FC Geneve

Omeragić – Rouiller, Antunes, Fofana, Valls, Souare, Behrami, Rodelin, Bauer, Douline, Bedia

Detaily utkání

Branky
22. Provod, 32. Tecl, 76. Souare (vl.)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články