Čtyři střelci rozhodli o výhře na úvod přípravy | SK Slavia Praha
Více

Čtyři střelci rozhodli o výhře na úvod přípravy

4:0
(2:0)
přát., 16. 1. 2024, Estádio Municipal Bela Vista
přát., 16. 1. 2024, Estádio Municipal Bela Vista
SK Slavia Praha - Sonderjyske Fodbold
Sešívaní zahájili sérii tří přípravných zápasů na soustředění v Algarve výhrou 4:0 nad dánským Sönderjyske. V první půli se trefili Muhamed Tijani a Mick van Buren. O poločase se vystřídala kompletní jedenáctka a další góly přidali Lukáš Provod a Conrad Wallem. V utkání debutovali El Hadji Malick Diouf, Ondřej Zmrzlý, Jan Sirotník a čerstvě osmnáctiletý Jan Lacko

Slávisté šli do vedení už 11. minutě. Boluwatife Ogungbayi našel pěkným obloučkem za obranou Oscara, který ještě sklepl míč pod sebe na Muhameda Tijaniho, který přesným zakončením z první otevřel gólový účet sešívaných v roce 2024. V dresu soupeře hrozil především Christiansen, na výborně chytajícího Aleše Mandouse ale recept nenašel.

Naopak druhou trefu červenobílých přidal Mick van Buren, který se dostal k míči po dobré práci Michala Tomiče. Nizozemský střelec napřáhl v pokutovém území a nechytatelně stanovil poločasové skóre na 2:0.

Do druhé půle nastoupilo hned několik debutantů. První starty za Áčko si připsali Ondřej Zmrzlý, Malick Diouf, Jan Sirotník a Jan Lacko.

Hned v úvodu druhého poločasu zabojoval o ztracený míč ve vápně Lukáš Provod, následně se záložník Slavie dostal s míčem až před brankáře soupeře, kterého chytrým zakončením překonal - 3:0. Slávisté měli několik dalších příležitostí. Václav Jurečka nejprve svou hlavičku namířil přímo do brankáře, v další šanci pak pálil těsně vedle.

Předvedla se také nová posila sešívaných Malick Diouf, levý obránce se dostal do několika nebezpečných pozic, gólově se ale neprosadil. Čtvrtou a poslední trefu sešívaných si po zablokované střela Christose Zafeirise a následném důrazu Mojmíra Chytil připsal Conrad Wallem.

V obou poločasech tak byly k vidění dva góly a Slavia tak na úvod přípravy zvítězila 4:0. Už v pátek 19. ledna vyzvou slávisté na třicetitisícovém Estadio Algarve AIK Fotboll, přímý přenos sledujte na slaviatv.cz!

4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Mandous – Tomič, Vlček, Bořil, Dumitrescu – Hromada, Oscar – van Buren, Tecl, Ogungbayi – Tijani

2. poločas: Sirotník – Douděra, Holeš, Sinyan, Diouf – Zafeiris, Zmrzlý – Wallem, Provod (79. Lacko), Jurečka – Chytil

Sonderjyske Fodbold

Flo – Dal Hende, Emini, Soulas, Thorsen, Gallegos, Nikolov, Christiansen, Barkasson, Hyseni, Maass

Střídali: Wilkins, Andreasen, Kristensen, Agger, Jorgensen, Bergholdt, Wagner, Rasmussen

Detaily utkání

Branky
12. Tijani, 31. van Buren, 51. Provod, 77. Wallem
Žluté karty
Mandous - Maass

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články