Utkání v Karviné branky nepřineslo | SK Slavia Praha
Více

Utkání v Karviné branky nepřineslo

0:0
(0:0)
4. kolo, 4. 8. 2019, Městský stadion, Karviná
4. kolo, 4. 8. 2019, Městský stadion, Karviná
MFK Karviná - SK Slavia Praha
Slavii se nepodařilo na hřišti Karviné vstřelit branku a po bezbrankové remíze si připsala první bodovou ztrátu v ligové sezoně 2019/20.

Do utkání čtvrtého kola FORTUNA:LIGY na hřišti Karviné nastoupili sešívaní se třemi změnami v sestavě oproti minulému utkání s Olomoucí. Ibrahima Traorého na středu hřiště nahradil Alex Král a Jaromíra Zmrhala, který dostal svolení vyjednávat o svém novém působení v italské Serii A, vystřídal navrátivší se Lukáš Masopust. Davida Hovorku, který si odnesl ze souboje s Olomoucí drobné zranění, zastoupil na stoperu Michal Frydrych.

Domácí začali utkání velice aktivně a sešívaným chvíli trvalo, než zvládli hru uklidnit a míč déle podržet na svých kopačkách. K prvnímu ohrožení karvinské branky tak došlo až v 10. minutě, kdy se Mick van Buren odhodlal k překvapivé střele z ostrého úhlu, Hrdličku ale na přední tyči nepřekvapil.

Další vzrušení před domácí brankou nastalo v 17. minutě. Michal Frydrych přesně na kraji uvolnil Jana Bořila, který se vřítil z levé strany do vápna a ihned míč servíroval před branku. Nejblíže k němu měl Vladimír Coufal, ale chyběl mu krok navíc.

Ovšem největší příležitost prvního poločasu ke skórování darovali Slavii sami hráči Karviné, jmenovitě krajní obránce Ndefe. Ten zahrál při vzdušném souboji s Mickem van Burenem ve vlastním pokutovém území rukou a rozhodčí neměl jinou možnost, než nařídit pokutový kop. K jeho provedení se postavil jako téměř už tradičně Tomáš Souček. Ke smůle sešívaných ale nezamířil přesně a míč se jenom těsně prokutálel vedle levé tyče Hrdličkovy brány.

Slavia v průběhu prvního dějství postupně získávala na jistotě a začala si vytvářet gólové pozice i z otevřené hry. Ve 39. minutě vyslal Josef Hušbauer perfektním pasem do samostatného postupu na branku Micka van Burena. Nizozemský střelec ale prováhal vhodnou příležitost ke střele, dostal se do nevýhodného úhlu a nebezpečně zakončit nakonec nedokázal.

Když už to vypadalo, že se oba týmy odeberou do kabin v poklidu za bezbrankového stavu, vypracovali si sešívaní ještě dvě velké příležitosti. Ve 44. minutě uvolnil do úniku Micka van Burena perfektním dalekonosným centrem Vladimír Coufal. Slávistický útočník všem pláchnul, ale následně zamířil pouze do boční sítě. O pouhou minutu později se k centru na pravé straně dostal Lukáš Masopust. Nejvýše ze všech se na něj vyhoupnul Petr Ševčík, svojí hlavičkou však pouze orazítkoval břevno.

Do druhé půle vlétla Slavia stejně aktivně, jako ukončila tu první. Do velké šance se zkraje 50. minuty dostal Petr Ševčík po akci Lukáše Masopusta. Přízemní střelu ale dokázal odvrátit pozorný Ndafe.

Spolupráce těchto dvou záložníků fungovala na jedničku a další velkou příležitost přinesla v 57. minutě, Lukáše Masopusta ale opět vychytal Hrdlička.

Micka van Burena se střelecká smůla v tomto zápase držela a neopustila ho ani v 61. minutě, kdy si vypracoval střeleckou příležitost ve vápně a tvrdou ranou orazítkoval pouze tyč.

Změnit bezbrankový stav byli z lavičky vysláni postupně Nicolae Stanciu, Júsuf Hilál a jako poslední Peter Olayinka.

Ani s příchozími hráči se ale Slavii dlouho nedařilo dostat míč na delší dobu pod kontrolu a kombinačně ohrozit branku Karviné. Do velké šance se s blížícím se koncem základní hrací doby dostal Tomáš Souček, kdy svých centimetrů využil Júsuf Hilál a uvolnil slávistického kapitána. Ten se sice dostal tak dostal k zakončení, ale zamířil pouze jako už několikrát v dnešním zápase do boční sítě. Více šancí zápas ke smůle sešívaných nepřinesl.

I přes spoustu gólových příležitostí se sešívaní v Karviné neprosadili a po bezbrankové remíze 0:0 v Karviné zaznamenali první bodovou ztrátu v ligové sezoně 2019/20.

0:0

Sestavy

MFK Karviná

Hrdlička – Ndefe, Stropek, Rundič, Čonka – Putyera, Janečka (75. Smrž), Lingr, Hanousek, Vukadinovič (56. Šašinka) – Petráň (82. Galuška)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Souček, Král – Masopust (78. Olayinka), Hušbauer, Ševčík (69. Stanciu) – van Buren (73. Júsuf)

Detaily utkání

Diváci
4126
Žluté karty
Rundič – Bořil
Rozhodčí
Machálek – Paták, Flimmel

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články