Juniorka porazila díky dvěma brankám Paprčiaka Tachov | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila díky dvěma brankám Paprčiaka Tachov

Fotbalisté slávistické juniorky mají za sebou poslední zápas v sezóně 2011/2012 divize A, kterou si „zkrátili“ kvůli odjezdu na turnaj v Itálii. Díky dvěma zásahům Matěje Paprčiaka, který na hřiště přišel v 58. minutě, porazili Tachov 2:0.

PRAHA/STRAHOV – Fotbalisté slávistické juniorky mají za sebou poslední zápas v sezóně 2011/2012 divize A, kterou si „zkrátili“ kvůli odjezdu na turnaj v Itálii. Díky dvěma zásahům Matěje Paprčiaka, který na hřiště přišel v 58. minutě, porazili Tachov 2:0.

 

V první půli byla Slavia aktivnější a vypracovala si i několik šancí, branka ale ani na jedné straně nepadla. Za sešívané naskočili v základní sestavě i Niedermayer a Žák, kteří se dostali do úvodní šance, druhý jmenovaný ale ztroskotal na brankáři hostů. Ve 30. minutě si na brankáři Tachova vylámal zuby i Malcharek, další hráč, který se v dresu juniorky během sezóny příliš neobjevoval.

 

Slavia se prosadila až ve druhé půli, kdy se trenéru Petroušovi povedlo střídání Paprčiaka za Žáka. Deset minut po příchodu na hřiště využil Paprčiak zaváhání obrany Tachova a poslal sešívané do vedení 1:0. Tři minuty poté vybojoval míč a po Niedermayerově přihrávce zvýšil na dvoubrankové vedení. Tachov už nestačil ani snížit a juniorka Slavie se tak s letošním ročníkem divize rozloučila ziskem tří bodů

 

„Šance jsme měli už v první půli, poslední zápasy nás provází to, že se nemůžeme prosadit. Dnes jsme však za snahu byli odměněni, i trenér hostů uznal, že jsme vyhráli zaslouženě. Ale ne náhodou Tachov porazil Benešov a uhrál bod ve Strakonicích, mají velice konsolidovaný tým a neměli jsme to dnes jednoduché. Cením si toho, že kluci předvedli dnes pěkný výkon a hezké akce,“ řekl po zápase pro Slávistické noviny trenér juniorky Michal Petrouš.

 

„Dnes hrálo pár kluků, kteří s námi na jaře moc nebyli, třeba Malcharek, který byl přeřazen z dorostu a trénuje s námi tři týdny. Střídající hráči navíc taky předvedli kvalitu, dnes to vyšlo Matějovi, i Radek Synek, který byl na hřišti jen pár minut, na sebe upozornil,“ pokračoval Michal Petrouš

 

Hráče teď čekají dva dny volna a ve středu odcestují na italský turnaj Trofeo Dossena. První zápas odehrají v pátek 8. června.

 

SK Slavia Praha B – FK Tachov 2:0 (0:0)

Branky: 68. a 71. Paprčiak

Slavia: Měsíček – Šimkovský, Brůžek, Hell, Sudek – Smolák, Vondráček (82. Synek), Mikula, Niedermayer (72. Zámečník), Malcharek – Žák (58. Paprčiak)

Aktuálně

Slávistky WU18 obhájily mistrovský titul

6. 5. 2024
Slávistické dorostenky dominují lize od počátku sezony. Ve dvaceti zápasech v řadě neokusily hořkost porážky a po víkendové demolici Sparty a výhře 6:0 mohou čtyři kola před koncem soutěže slavit obhajobu mistrovského titulu.

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Další články