Trenér Rada: První půle nebyla dobrá | SK Slavia Praha
Více

Trenér Rada: První půle nebyla dobrá

Bezgólové utkání hodnotí trenéři obou klubů Petr Rada a Luboš Kozel.
Slavia s Duklou hrála počtvrté za sebou výsledkem 0:0. „Potvrdilo se, že v tomto menším derby góly nepadají. V první půli to z naší strany nebyl dobrý výkon, báli jsme se, čekali jsme, i když pokyny byly jiné. Každý tým měl jednu šanci, u nás hlavičkoval Kisel, soupeř nastřelil břevno," zhodnotil první půli trenér Petr Rada.

„Do druhé půle jsme nastoupili aktivně, chtěli jsme hrát více vysunutě. Měli jsme odražené balóny a nějaké slibné situace. Nitrianský na konci nebezpečně střílel, bohužel soupeř pokus zablokoval. Po špatné rozehrávce soupeře se do šance dostával Martin Juhar, pak Škodovka (Milan Škoda) dorážel. Jarda Zmrhal nastřelil břevno," vyjmenoval slávistický trenér největší šance svého týmu.

„Samozřejmě, když góly nepadají, tak je to pro diváky špatné. Ve druhé půli jsme byli aktivní, ale bohužel jsme kýžený gól nedali," litoval kouč Slavie. Počtvrté za sebou se tak Slavia s Duklou rozešla bez branek.

„Pro diváky to není nejzáživnější, ale já dnes věřil, že se to protrhne a že nějakou branku vstřelíme. Pro nás je to ztráta, ale musíme brát kvalitu Dukly, která i v ostatních zápasech soupeře přehrává," upozorňoval trenér.

„V první půli jsme měli být aktivnější, abychom dostali Duklu pod tlak. Když se to povedlo, tak oni pak jen nakopávali míče, které jsme sbírali," odhalil možnou skulinu ve hře soupeře Rada, který oproti složení základní sestavy v Teplicích udělal jen jednu změnu.

„My jsme se rozhodli pro sestavu, která hrála v Teplicích, protože si myslím, že tam jsme předvedli docela obstojný výkon. I když jsme dostali dvě minuty před koncem gól, tak jsem neviděl důvod, proč to měnit," narážel kouč Rada na dotaz, proč Rudolf Skácel nehrál v základní sestavě.

„Nevím, jestli by byl schopný odehrát celých devadesát minut. Rozhodl jsem se zrátka pro skoro stejnou sestavu jako v Teplicích," vysvětlil kouč.

Luboš Kozel: Takticky hodně svázané utkání

„Utkání jsem viděl pozitivně, mrzí mě ale samozřejmě výsledek 0:0, protože góly k fotbalu patří,“ začal své hodnocení nespokojeností s celkovým výsledkem trenér Dukly Luboš Kozel.

„Nemyslím si, že by to bylo utkán,í kde by šance na góly nebyly. Možná, kdyby Borek netrefil na začátku utkání břevno a Rada potom nevychytal Kisela, tak by se zápas otevřel a gólů by padlo víc. Bylo to takticky hodně svázané utkání,“ pokračoval Kozel.

„Myslím si, že jsme branku vstřelit mohli, stejně tak soupeř. Slavia nás s příchodem Rudy Skácela dostala trošku pod tlak, ale přežili jsme to,“ zakončil trenér Dukly.

Aktuálně

Slávistky WU18 obhájily mistrovský titul

6. 5. 2024
Slávistické dorostenky dominují lize od počátku sezony. Ve dvaceti zápasech v řadě neokusily hořkost porážky a po víkendové demolici Sparty a výhře 6:0 mohou čtyři kola před koncem soutěže slavit obhajobu mistrovského titulu.

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Další články