Chceme se prezentovat náročnou hrou, uvedl trenér Petrouš | SK Slavia Praha
Více

Chceme se prezentovat náročnou hrou, uvedl trenér Petrouš

Naposledy trenér Petrouš hodnotil zápas Slavie po výhře. Psal se říjen 2011, na což navázal v neděli, když komentoval vysoké vítězství nad Jabloncem 5:1. Už opět jako trenér A týmu.

„Jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Že se to povedlo takovým rozdílem, to je třešnička na dortu. Začátek zápasu ale nebyl optimální. Pomohl nám potom gól ze standardky. To kluky strašně uklidnilo," vrátil se trenér Michal Petrouš k úvodu utkání.

„Pak jsme se začali dostávat do hry, kterou jsme chtěli hrát. Druhý zlomový bod přišel za stavu 3:1, kdy jsme udeřili a zvýšili na 4:1," pochválil kouč Slavie důležitou branku Tomáše Mičoly.

Staronového trenéra Slavie těšilo hlavně šest vstřelených gólů v zápase. „I kdyby to skončilo 3:2 nebo 4:3, tak bych byl moc rád. Těší mě, že padají góly. Moc bych si přál, aby to klukům vydrželo do konce sezony," pokračoval trenér sešívaných, jehož pokyny k ofenzivě směřovaly.

„Hráčům jsem říkal, že v ofenzivě musí daleko více riskovat. Poslechli mě a výsledek jste viděli. To říkám s nadsázkou," usmál se kouč a přidal: „Chtěli jsem, aby kluci více riskovali. Abychom přidali více kolmých přihrávek, více náběhů ze stran od záložníků a podobně," okomentoval trenér, který k A týmu nastoupil v úterý. Co od té doby stihl?

„Podpořil jsem kluky také v tom, že jsou výborní fotbalisté, proto jsou ve Slavii a že fotbal hrát umí. Bylo na nás s Ivem Knoflíčkem, abychom atmosféru trochu uvolnili. Byly tam věci, které jsem chtěl klukům vtisknout. Nějaký návod jim dávat můžu, ale jsem rád, že to pochopili a že to zvládli," těšilo trenéra, který se na tréninku více věnoval finální fázi.

„Dal jsme důraz více zakončení, než bych dával, kdybych byl u mužstva déle. Různé střely po centru, z vápna, z malého vápna. Abychom se doplňovali v dostatečném počtu," zdůrazňoval kouč, který k utkání nenominoval Rudolfa Skácela a Martina Fenina.

„Zranění nebyli. Já jsem měl krátký čas na to, abych hráče poznal. Musel jsem rozhodnout. Chceme hrát náročný systém, proto jsem se rozhodl takto. Musel jsem se pro něco rozhodnout. Teď zůstali oni na tribuně, příště to může být někdo jiný," objasnil trenér, kterého ale oba hráči potěšili. „Vzali to velice profesionálně, po zápase přišli do kabiny a s klukama se radovali a gratulovali jim," dodal Petrouš.

Za týden jedou sešívaní do Plzně a kouč Slavie vzkazuje: „Rozdáme si to férově. Plzeň je sice silná, ale po dnešku se musí mít na pozoru. Máme na přípravu týden. Říká se, že vítězná sestava se nemění, tak se to klidně může stát. Není potřeba do toho sahat," líčil trenér.

Na závěr staronový trenér nezapomněl na jedno poděkování: „Chtěl bych poděkovat Petru Radovi, je vidět, že kluci měli fyzickou přípravu velmi kvalitní. Zápas odjezdili. Navíc mi po zápase Petr volal a gratuloval. Svědčí to o jeho charakteru. Ne každý by to třeba udělal," zakončil trenér Michal Petrouš svou první pozápasovou tiskovou konferenci po roce a půl.

Kotal: Po druhém gólu jsme už byli v křeči

„Myslím že kromě tříminutového úvodu se nám vstup do zápasu povedl. Měli jsme několik příležitostí, bohužel jsme je lehkovážně zahodili. Potom rozhodl náš výpadek – gól ze standardky, potom nepokryjeme hráče,“ litoval trenér Jablonce Václav Kotal toho, že se Jablonec v úvodu utkání nedokázal gólově prosadit.

„Potom jsme už byli v křeči, dostali jsme třetí gól ještě do poločasu. Po přestávce jsme měli šance, podařilo se nám snížit, ale po čtvrtém gólu to byl zase zmar. Nedaří se nám takové zápasy zvládat,“ dodal trenér Severočechů.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články