Dlouho jsme čekali, o to více si to užíváme, pochvaluje si Kisel | SK Slavia Praha
Více

Dlouho jsme čekali, o to více si to užíváme, pochvaluje si Kisel

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slavia doma porazila Hradec Králové 3:0, Karol Kisel po zápase mluvil o tom, aby si sešívaní povedený závěr sezony přenesli i do té nadcházející. „Už čtvrtý zápas v řadě jsme předvedli skvělý fotbal, určitě je na čem stavět. Budu osobně chtít, aby se nám takto dařilo i v další sezoně," zdůrazňoval po zápase kapitán sešívaných Karol Kisel.
Další domácí výhra, opět o tři branky. Spokojenost?
„Jsme spokojení. Když se nám povedlo vyhrát dva poslední domácí zápasy 3:0, navíc jsme udrželi zase nulu. Myslím, že i diváci byli šťastní. Proto se to také hraje, máme z toho obrovskou radost. Na nějakou úspěšnou sérii jsme čekali dlouho, tak si to teď o to více užíváme."

Při vaší formě asi škoda, že sezona za týden skončí...
„To nejde ovlivnit, prostě je konec. Na druhou stranu, nová sezona za chvíli začíná. Budeme se jednoznačně snažit na úspěšný závěr navázat v další sezoně. Myslím, že pro všechny mladé kluky tady je jen dobře, že se nám teď daří, že hrajeme dobrý fotbal. Je potřeba to všechno udržet, což je úkol pro nás starší, a předvést to samé v příští sezoně. Pak samozřejmě můžeme být i výše v tabulce."

Sezona sice končí, ale počasí na to moc nevypadalo. Byla zima velkou komplikací?
„Je to nezvyklé. Na květen. Musím se přiznat, že poslední domácí ligový zápas jsem v takovém počasí ještě nehrál. Na druhou stranu fotbal se hraje v jakémkoliv počasí, my si zvykneme. Pro nás je to určitě jednodušší než pro diváky."

Kdyby bylo hezčí počasí, diváků by asi dorazilo více, souhlasíte?
„Určitě. Bavili jsme se o tom před zápasem, kdyby bylo hezky, že bych jich přišlo hodně."

Vy jste vstřelil úvodní branku zápasu. Věděl jste, že budete střílet šajtlí?
„Jo. To bych byl nekopa, kdybych to neplánoval (smích). Čony mi to dával krásně zpětně proti noze. Viděl jsem, že se gólman přesouvá, tak jsem to zkusil šajtlí a vyšlo to nádherně."

V závěru jste ještě přihrál na gól Martinovi Hurkovi, který letos nastoupil poprvé za A tým. Už vám poděkoval?
„Děkoval mi hned. A věřím, že ještě poděkuje (smích). Hrál po dlouhé době, takže je dobře, že vstřelil gól. Dodá mu to sebevědomí. Mohl jsem střílet, ale viděl jsem ho dobře postaveného. Věděl jsem, že po gólu moc touží, tak jsem mu to trošku dopřál."

Během týdne jste druhému týmu potvrdili sestup o soutěž níže...
„Mělo to být pro ně těžké, čehož jsme chtěli využít. Hrát o záchranu na Slavii, která teď hraje dobrý fotbal, útočí a dává góly, to není jednoduché. Určitě se jim hrálo těžce. Toho jsme chtěli využít, což se nám povedlo a jsme šťastní. Právě v těchto zápasech jsem viděl rezervy v minulosti, proč jsme se nedokázali posunout v tabulce výše. Nedokázali jsme porážet právě tyto soupeře, takže doufám, že příští rok tomu bude jinak.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články