Diváci viděli pěkný fotbal, těšilo trenéra Petrouše | SK Slavia Praha
Více

Diváci viděli pěkný fotbal, těšilo trenéra Petrouše

Trenér Michal Petrouš si po zápase s Hradcem pochvaloval výhru 3:0 a navíc ho těšilo, že i Hradec předvedl ofenzivní výkon. „Pro Hradec je to smutné, ale hrál se otevřený fotbal," pochvaloval si kouč Slavie.
„To, co jsem předpokládal, tak se naplnilo. Znám trenéra Prokopce z juniorky. Vím, že nutí hrát mužstvo ofenzivně. To se dnes ukázalo. I přesto, že to bylo 3:0, tak to bylo z obou stran hodně kvalitní utkání pro diváky," těšilo trenéra Slavie Michala Petrouše.

„Za stavu 2:0 nás Kamil Čontofalský podržel, Hradec byl lepší. Měli jsme štěstí. Uklidnili jsme to až třetím gólem. Kdybychom to brali na šance, tak jsme zaslouženě vyhráli. Jsem ale rád, že diváci viděli pěkný fotbal. Pro Hradec je to sice smutné, ale hrál se otevřený fotbal. Fotbal se hraje pro fanoušky, i kdybychom nějaký gól dostali, tak by to fanoušci odpustili," má jasno kouč sešívaných.

Třetí branku vstřelil Martin Hurka, který letos poprvé nastoupil za A tým. „Samozřejmě je hezké, že mladí hrají, ale musí se to dělat s citem. Nemůžeme tam pustit čtyři najednou. Dnes byl připravený Máca (Martin Hurka) a Šimi (Viktor Šimeček). Chce to dělat citlivě. Teď to jde lépe, protože se daří," pokračoval trenér.

„Martin Hurka měl výborné střídání. Měl pěkné akce, bojoval. Někdo už ho možná odepisoval, ale on zase ožije. Slavia má obrovský potenciál. Pokud tady budu, tak bych byl rád, aby co nejvíce mladých kluků dostávalo šanci. Na druhou stranu se nemůžeme nechat unést, že máme dobrou mládež, což sice máme, ale začleňovaní se musí dělat postupně," líčil trenér, který musel střídat Marcela Gecova.

„Marcela začal už o přestávce tahat břišní úpon. Tak jsme ho raději vystřídali, aby si to nepoškodil více. Kamil dostal do nosu, ale zlomený ho nemá," zakončil dobrou zprávou Michal Petrouš pozápasovou tiskovou konferenci.

Luboš Prokopec: Slavia má vynikající protiútoky

Hradec Králové jel do Prahy s vědomím, že jedině výhra mu zachová šanci na záchranu. „Pro nás tento výsledek znamená sestup. Jeli jsme sem s tím, že musíme vyhrát. Snažili jsme se hrát aktivně. Zápas z naší strany ovlivnila první branka, kterou jsme dostali hloupě po našem rohu," zhodnotil zápas trenér hostů Luboš Prokopec

„Chtěl jsme to potom zkorigovat, hráli jsme na tři beky, ale Slavia ma vynikající protiútoky, byla otázka času, kdy šance promění. Bohužel padáme, je mi to líto, ale uděláme vše pro to, abychom se za rok vrátili," zakončil odhodlaně trenér hostů.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články