Premiéru jsem si představoval jinak, říká Matej Rakovan | SK Slavia Praha
Více

Premiéru jsem si představoval jinak, říká Matej Rakovan

Premiéru ve slávistickém dresu v nejvyšší české fotbalové soutěži si představoval Matej Rakovan poněkud jinak.
Slavia v Jihlavě prohrála na závěr sezony 1:3.

„Udělali jsme více chyb než soupeř, nezvládli jsme hlavně začátek zápasu, kdy jsme tahali za kratší konec. Naše neproměněné šance nás stály i lepší výsledek. A moje premiéra? Viděli jste, tři šance, tři góly, bohužel,“ uvedl brankář slovenské jednadvacítky.

I když ho prohra Slavie i tři inkasované góly mrzely, tragédii z toho nedělá.

„Samozřejmě není to žádná hitparáda prohrávat po první půli 1:3. Na psychiku brankáře určitě nejsou tři inkasované góly nic příjemného, brankář je tam od toho, aby gólům zabraňoval, ale ne vždy se to podaří. Snažím se nedělat si z toho těžkou hlavu, fotbal je o výhrách i o prohrách,“ doplnil
Matej Rakovan, který je ve Slavii na půlročním hostování, jehož součástí je i následná opce.

A čím ho sobotní soupeř Slavie nejvíce překvapil? My jsme se hlavně překvapili sami a to špatným výkonem. Neměli jsme vůbec dobrý úvod, potom už bylo těžké něco nahánět,“ ohlížel se za posledním zápasem sezony.

„Že půjdu v posledním zápase do brány mi oznámil náš trenér brankářů Martin Vaniak před několika dny. Říká se, špatný začátek, dobrý konec... A já tomu věřím,“ zakončil Matej Rakovan optimisticky. 

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články