Trenér Petrouš: Hráči by měli reagovat stejně jako diváci | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš: Hráči by měli reagovat stejně jako diváci

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia do sezony nevstoupila dobře. Ze tří zápasů má jeden bod a navíc se Sigmou Olomouc nepředvedla dobrý výkon. „Hra byla špatná,“ přiznal po zápase na tiskové konferenci trenér Michal Petrouš.
„Bylo to z naší strany absolutně nevydařené utkání. Výsledek 2:3 je ještě milosrdný. Radek Černý chytil hned první velkou šanci, pak dala Sigma tyčku,“ začal zápasové hodnocení trenér Michal Petrouš.

„Můžu být spokojený pouze s poslední dvacetiminutovkou, kdy jsme se nadechli k tlaku. Neklapalo to po herní stránce, je to velké zklamání vůči fanouškům a celé Slavii,“ litoval slávistický trenér.

Slavia v závěru snížila na 2:3. „Já jsem ve vyrovnání věřil. Měl jsem sto chutí na hřiště vlétnout. Jako se obrat povedl před týdnem Liberci proti nám, tak jsme to dnes mohli dokázat my. Bylo to o charakteru a o vůli. Někteří naši hráči v tomto mají obrovské rezervy,“ zdůrazňoval Petrouš.

Změny v sestavě budou

Naopak trenér pochválil hráče, kteří přišli do hry ve druhé půli. „Hráči, kteří přišli, tak to oživili. Vzhledem k Dukle je jasné, že změny v sestavě budou. Tři zápasy tápeme,“ přidal Petrouš. „Když to je o gól, tak začnou všichni létat. To je jasný důkaz toho, že to jde,“ má jasno trenér Slavie, kterému chyběl Mičola.

„Tomáš je charakterově výborný. V Liberci toho za poločas naběhal více než někteří za devadesát minut. Na něm není vidět výsledek, jestli se vede nebo prohrává, hraje furt stejně. Navíc je efektivní, protože dává branky,“ pochválil Petrouše svého svěřence. „Má drobné svalové zranění,“ vysvětlil důvod jeho absence.

Podle trenéra může postupně na hráče dopadat tlak. „Myslím si, že to bylo na některých hráčích cítit už dneska. Budou se s tím muset popasovat. Jsou ve Slavii, šli do Slavie. A když to nebudou zvládat, tak asi musí změnit klub,“ komentuje Petrouš, kterého naopak v práci podpořil generální ředitel.

„Pan Šeterle za námi po zápase přišel a říkal mi hlavu vzhůru. Já myslím, že by si spíš hráči měli sáhnout do svědomí. To, že se čtyři zápasy na jaře zvládly, neznamená, že to teď půjde samo. My jsme nic neměnili, chtěli jsme pokračovat ve stejném fotbale. Hráči jsou stejní a vidíte, jaké to je,“ dodává smutně trenér.

Diváci zaslouží absolutní díky

Slavia nadále hledá stopera. „Martin Dobrotka by mohl být do dvou týdnů připraven. Neviděl bych to vyloženě v postu stopera. Je tam dalších několik lidí, kteří mají podíl na defenzivě týmů. Ale stopera dále hledáme,“ líčil Petrouš.

Komu dnes trenér poděkoval, to jsou diváci. „Absolutní díky. Devadesát minut hnali kluky dopředu. Klobouk dolů před nimi. Nezabalili to a povzbuzovali. Stejně by měli reagovat hráči,“ zakončil Petrouš.

Trenér Kotůlek: Pro diváky zajímavý zápas

„Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Přijeli jsme do Edenu pro tři body, a to se nám podařilo. Navíc jsme měli dost brankových příležitostí, což mě samozřejmě těší. Pro diváky to byl zajímavý zápas, protože padlo pět branek,“ okomentoval utkání trenér Sigmy Martin Kotůlek.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články