Slavia vstupuje ve středu do domácího poháru v Chomutově | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstupuje ve středu do domácího poháru v Chomutově

EDEN/STRAHOV - Ve středu 28. srpna vstupují slávisté do domácího poháru. V utkání 2. kola České pošty se střetnou s třetiligovým Chomutovem.
V ČFL si středeční soupeř Slavie připsal tři porážky, naposledy podlehl 0:2 Kolínu. Slávistická sestava by oproti ligovým utkáním neměla doznat mnoha změn. „Do zápasu půjdeme v nejsilnější sestavě s jasným cílem postoupit do další fáze,“ má před středečním zápasem jasno trenér Slavie Michal Petrouš

Potěšující zprávou je návrat Tomáše Mičoly k lehkému tréninku. Do zápasu v Chomutově zatím ale připraven nebude. „Tomáš začal lehce trénovat. Ale samozřejmě ještě na zápas nebude připraven. Počítáme s ním až po reprezentační pauze. Martin Dobrotka hrál ve Znojmě po dlouhé době. Možná bude jediným hráčem, kterého v Chomutově pošetříme, abychom ho měli v pořádku k dispozici na Jihlavu,“ objasnil Michal Petrouš aktuální zdravotní situaci s tím, že jen v lehkém tréninku je také dvojice Josef Bazal a Martin Juhar. 

A co trenér Slavie očekává od Chomutova, který trénuje bývalý slávista Robert Vágner? „Je to soupeř z třetí ligy. Pro papírově slabší mužstvo jsou tato utkání o obrovské motivaci. Chomutov se bude chtít vytáhnout na ligového soupeře. Tyto zápasy jsou nevyzpytatelné, ale my to nechceme podcenit. Byl bych rád, aby k tomu kluci přistoupili jako k mistrovskému utkání,“ dodal před středečním zápasem Michal Petrouš

V posledních zápasech se v sestavě Slavie zabydlel
Martin Dostál, kterého nečeká první pohárové utkání. „Jedeme do Chomutova s cílem postoupit. Zápasy v poháru jsou velmi nevyzpytatelné, o čemž jsme se už několikrát přesvědčili. Věřím ale, že když k tomu přistoupíme na sto procent, tak postup zvládneme. To je náš cíl,“ zdůrazňuje slávistický obránce. 

Martin Dostál pamatuje pohárové nezdary Slavie jak s Převýšovem, tak loni s Ústí nad Labem. Jsou tato utkání pro sešívané dostatečným upozorněním? „Věřím tomu, že ano. Že už se nic takového opakovat nebude. Domácí pohár je jedna z cest, jak postoupit do pohárové Evropy. První kola poháru musíme bezpodmínečně zvládnout,“ pokračuje odchovanec Slavie, podle kterého k utkání přistoupí Chomutov jako k zápasu roku. 

„Chomutov nemá v zápase co ztratit. Celé město přijde fandit, prostředí je v tomto pro nás těžší. Ale když k tomu přistoupíme s maximální zodpovědností a nasazením, tak věřím, že postoupíme,“ zakončil
Martin Dostál

Utkání se hraje na Letním stadionu na Zadních Vinohradech v Chomutově od 19 hodin. 

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Další články