Slavia letí za teplem do Turecka | SK Slavia Praha
Více

Slavia letí za teplem do Turecka

Příprava A-mužstva vstupuje do další fáze. Naši fotbalisté odlétají jednu hodinu po půlnoci do turecké Antalye. Sraz je naplánován o tři hodiny dříve v Edenu. K výpravě se připojí čtyřiadvacet hráčů včetně Václava Kotrby, Jakuba Hottka, Matúše Kozáčika a Karla Kratochvíla z juniorky. Kouč Miroslav Beránek počítá i s Rudolfem Skácelem a Darkem Šuškavčevičem, kteří se potýkali s menšími zdravotními problémy a do středečního dvojzápasu proti Pardubicím nezasáhli.<br> Na Slavii čekají kvalitní terény a příznivé teploty okolo patnácti stupňů celsia. „Kvůli tomu do Turecka letíme. Navíc sehrajeme čtyři až pět mezinárodních utkání,“ říká Miroslav Beránek. To první, proti Dynamu Moskva, za které nastupuje Martin Hyský, se hraje už v sobotu. Mnohem prestižnější budou duely místního turnaje. Ve tříčlenné skupině narazíme na Galatasaray Istanbul a Rapid Bukurešť. Ve druhé startují Sparta, Besiktas Istanbul a jihokorejský Puchon.
Příprava A-mužstva vstupuje do další fáze. Naši fotbalisté odlétají jednu hodinu po půlnoci do turecké Antalye. Sraz je naplánován o tři hodiny dříve v Edenu. K výpravě se připojí čtyřiadvacet hráčů včetně Václava Kotrby, Jakuba Hottka, Matúše Kozáčika a Karla Kratochvíla z juniorky. Kouč Miroslav Beránek počítá i s Rudolfem Skácelem a Darkem Šuškavčevičem, kteří se potýkali s menšími zdravotními problémy a do středečního dvojzápasu proti Pardubicím nezasáhli. Obejít se bude muset bez Tomášů Hrdličky a Šilhavého, kteří jsou s jednadvacítkou v Kataru.

Na Slavii čekají kvalitní terény a příznivé teploty okolo patnácti stupňů celsia. „Kvůli tomu do Turecka letíme. Navíc sehrajeme čtyři až pět mezinárodních utkání,“ říká Miroslav Beránek. To první, proti Dynamu Moskva, za které nastupuje Martin Hyský, se hraje už v sobotu. Mnohem prestižnější budou duely místního turnaje. Ve tříčlenné skupině narazíme na Galatasaray Istanbul a Rapid Bukurešť. Ve druhé startují Sparta, Besiktas Istanbul a jihokorejský Puchon.

Se současným lídrem turecké ligy Besiktasem, naším soupeřem v Poháru UEFA, se můžeme střetnout již ve finále přípravného turnaje. Pozorovatelé na obou stranách budou mít tedy napilno. „To je realita. My budeme samozřejmě Besiktas sledovat i nadále. Doufám, že se nám podaří sehnat co nejvíc informací,“ podotýká trenér, jehož svěřenci se mohou těšit na slušně zaplněný stadión – podle znalců prostředí by návštěva mohla přesáhnout deset tisíc diváků. „Beru to jako zpestření. Dobrá atmosféra hráče mnohem víc motivuje.“

Do Prahy se Slavia vrací v úterý 28. ledna.

Rozpis zápasů:
18.1. Slavia – Dynamo Moskva, 14:30
19.1. Slavia – Metalurg Záporoží, 14:30
21.1. Slavia - FC Rapid Bukurešť 19.30 (Antalya Cup)
23.1. Přípravný zápas v jednání
25.1. Slavia - Galatasaray SK 19.30 (Antalya Cup)
27.1. Finále, Antalya Cup 19:30
Podrobný rozpis turnaje najdete zde.

Foto: Hotel Antalya Topkapi Palace, ve kterém je zajištěno ubytování slávistů.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články