Slavia k rozhodnutí Disciplinární komise | SK Slavia Praha
Více

Slavia k rozhodnutí Disciplinární komise

EDEN – SK Slavia Praha obdržela od Disciplinární komise písemné Rozhodnutí DK FAČR č.j. 195/2013, kterým zastavila disciplinární řízení s naším klubem.
Disciplinární řízení bylo původně zahájeno 5. září a to pro možné disciplinární provinění – masové výtržnosti fanoušků – dle DŘ FAČR čl. 24 v utkání FC Vysočina Jihlava vs SK Slavia Praha hraného 1. září. V rozhodnutí se mimo jiné uvádí, že komise rozhodla na základě zápisu rozhodčího, zprávy delegáta utkání, zprávy technického delegáta utkání, vyjádření zástupce klubu SKS, zástupce klubu FC Vysočina Jihlava a vyjádření delegáta Jiřího Veltruského.

Vedení Slavie oceňuje rozhodnutí komise, neboť jsme přesvědčeni, že rozhodnutí je spravedlivé. To, že při utkání 7. kola GL došlo mezi pořadatelskou službou a fanoušky SKS k incidentu, bylo faktem a právě hodnocení příčin, průběhu a okolností bylo v rukou Disciplinární komise. Ta rozhodla, že se neprokázala přímá zodpovědnost klubu SK Slavia Praha za chování části svých fanoušků v Jihlavě. DK naopak konstatovala, že došlo k porušení povinností pořadatele a rozhodla se jihlavskému klubu uložit pokutu ve výši 40 tisíc korun.

Slavia v rámci obhajoby využila všechny dostupné podklady a informace, včetně stížností fanoušků Slavie. Poukázali jsme na nestandardní postup v oblasti organizačně – bezpečnostní přípravy uvedeného utkání a zejména jsme se vymezili vůči taktice a neadekvátnímu postupu ozbrojené bezpečnostní agentury.

V souvislosti s výrokem DK před nedělním utkáním v Jablonci a zejména před blížícím se derby se obracíme na naše fanoušky s výzvou k zachování vzájemného respektu, slušného chování a fandění v duchu fair play.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články