Byla to rána, litoval Lička inkasovaného gólu | SK Slavia Praha
Více

Byla to rána, litoval Lička inkasovaného gólu

JABLONEC/PRAHA – Sešívaní jeli ze severu Čech zklamaní. Už to vypadalo, že pod novým trenérem Koubkem vybojují bod za remízu 1:1, v nastavení bohužel inkasovali nešťastnou branku. „Podle mého názoru došlo k faulu,“ popsal brankář Matej Rakovan situaci před gólem na 2:1 pro Jablonec.
Premiéru ve slávistickém dresu si Mario Lička představoval určitě jinak. „Když jsme byli schopní vyrovnat na 1:1, tak jsme ten výsledek měli i udržet. Ve druhé půli jsme tam měli i dobré pasáže. V závěru jsme se bohužel nechali zatlačit, byly tam zbytečné fauly, bohužel z toho vznikl tlak,“ popsal závěru utkání nováček Lička.

Ve Slavii je Lička jen pár dní, co ale sešívané podle něj nejvíce trápí? „Určitě psychika. Když dostáváme takové množství gólů, tak to není ideální. Teď došlo k velké změně s novým trenérem. Během těch pár dnů nám stačil vysvětlit taktické prvky a herní disciplínu, co od nás bude vyžadovat,“ popsal bývalý záložník francouzského Brestu.

„Jablonec měl samozřejmě více šancí než my, to je jasné. Ale remízu jsme měli uhrát,“ přidal Lička. S trenérem Koubkem se Lička zná už z Baníku Ostrava. Jak by popsal jeho metody? „Je známý svým tvrdším charakterem. Vyžaduje tvrdou herní disciplínu. Hráči musí plnit to, co on chce. Zatím se zaměřil spíše na defenzivní i ofenzivní fázi, uvidíme, jak to bude pokračovat,“ vysvětlil ofenzivní středopolař.

V závěru utkání nastřelili domácí břevno a už to vypadalo, že si slávisté z Jablonce odvezou bod. „Už člověk myslel na bod, že bychom se od něj mohli třeba odrazit. Byla to rána, musíme být ale pozitivní. To, co je za námi, už nevrátíme. Ukážeme si na videu, co jsme udělali špatně. Budeme směřovat všechny naše síly na Spartu,“ hledí Lička k sobotnímu 280. derby.

Stačí do derby naordinovat svým svěřencům trenér Koubek všechny své požadavky? „Každý den navíc je pro nás dobrý. Ten týden nám s novým trenérem zase pomůže. Více si osvojíme taktiku,“ věří Mario Lička.

Matej Rakovan: Jsem hodně zklamaný

Matej Rakovan se stal smolařem utkání. Ve druhé půli podržel sešívané několika skvělými zákroky, v nastavení bohužel inkasoval minimálně nešťastný gól. „Jsme hodně zklamaný. Podle mého názoru došlo před tím gólem k faulu. Koukali jsme se na to i na zpomaleném videu,“ přidal svůj pohled na situaci slávistický brankář.

„Začali jsme konečně hrát disciplinovaně. Ale utkání se mi těžce hodnotí, jsem hodně zklamaný z toho druhého gólu,“ pokračoval Rakovan. „Nevyšlo to bohužel po našem nedůrazu. Sice jsme ve druhé půli byli podle mě lepší, Jablonec až do toho závěru neměl prakticky nic. Mrzí mě to kvůli klukům,“ litoval po utkání slovenský gólman.

Udrží si do dalších zápasů post jedničky? „Pevně v to věřím,“ odpovídá rezolutně. V dalších utkáních čeká na Slavii Sparta a Plzeň. „Každý zápas je pro nás těžký. Každý je specifický. Právě naopak si myslím, že se dokážeme dobře nahecovat na papírově silnější týmy,“ zakončil Rakovan.

Aktuálně

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

Další články