U8 dominovala na mezinárodním turnaji v Polsku | SK Slavia Praha
Více

U8 dominovala na mezinárodním turnaji v Polsku

PRAHA - Slávisté ročníku 2006 se o víkendu představili na turnaji v polském Sosnowieci a neudělali rozhodně ostudu. V rámci hlavního turnaje vyhráli všech šest zápasů a to dokonce s celkovým skóre 39:4. Ani na sobotním předturnaji sešívaní neprohráli, tam si připsali čtyři výhry a jednu remízu.
O uplynulém víkendu se slávistická U8 zúčastnila mezinárodního turnaje v polském Sosnowieci. V sobotu 20. 9. 2014 byl nejprve naplánován předturnaj, na kterém slávisté odehráli pět zápasů, přičemž čtyři z nich vyhráli a v tom posledním si připsali remízu. Jedno z přátelských utkání odehráli sešívaní například proti týmu s polské akademie Interu Milán, který porazili výsledkem 12:1.

Samotný hlavní turnaj „Liga Europejska“ se uskutečnil v neděli. Malí slávisté se postavili slovenské MKS Žilině a polským celkům Wisla Krakov, Gornik Polkowice, GKS Katovice, AP MT Krzeszowice a AP MT Sport. Ze všech svých zápasů pak vyšla slávistická přípravka vítězně.

Výkon sešívané U8 těšil i realizační tým. „Vítězství ve všech nedělních utkáních nám ukázaly, že i v zemi, kde jsme dosud nehráli, jsme byli se svým způsobem hry zcela dominantní, své soupeře jsme jednoznačně přehrávali svoji obvyklou hrou. Kluci působili jako jeden kompaktní tým a to, že naše vítězství nebylo ještě výraznější, způsobilo přeci jen horší proměňování našich šancí, v tom máme ještě určitě velké rezervy,“ komentoval výkon ročníku 2006 vedoucí mužstva Daniel Vaca.

„Celkově ale kluci předvedli opravdu kvalitní výkony jako jednotlivci i jako tým a zaslouží velkou pochvalu. Poznali jsme zde jinou zemi, jinou kulturu, jiný přístup k fotbalu, což je pro nás do budoucna určitě zajímavá zkušenost. Zatím jsme v každé zemi, kde jsme byli na zahraničním turnaji, byli velice úspěšní, což dokazuje, že směr, kterým se ubíráme je správný, bude zajímavé sledovat, jestli si tuto kvalitu udržíme i v dalších letech,“ dodal k úspěšnému zahraničnímu turnaji Vaca.

Turnaj odehráli hráči: Novotný, Lojík, Charvát, Pavlík V, Kroupa, Snětivý, Saal, Tošnar, Holub, Pech

Výsledky z nedělního turnaje:


Slavia – AP MT Sport 7:0
Slavia – AP MT Krzeszowice 6:0
Slavia – GKS Katovice 9:0
Slavia – Gornik Polkowice 3:2
Slavia – MKS Žilina 10:2
Slavia – Wisla Krakov 4:0

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články