PŘÍBĚH ZÁPASU: Jak Škodovka vlétl do jara | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Jak Škodovka vlétl do jara

PRAHA/EDEN - Po zimní přestávce se vrací i seriál Příběh zápasu. V prvním jarním kole tak trochu splývá i s rubrikou Zaostřeno na slávistu, protože oním příběhem nemůže být nic jiného, než skvělé liberecké představení Milana Škody.
Sešívaný útočník vsítil v zápase 17. kola v Liberci svůj první ligový hattrick. Stačilo mu na něj 33 minut a jelikož se neujala žádná z dalších slávistických šancí, zařídily Škodovy "zářezy" vítězství nad Slovanem 3:1. Škoda tak potvrdil formu ze zimních přípravných zápasů, ve kterých se trefil celkem pětkrát.

Škoda strávil na hřišti všech 94 minut utkání a vyslal šest střel, z nichž pět mířilo na bránu. Tři nastřílené góly znamenají, že se slávistický útočník posunul do čela tabulky ligových střelců, kde je na tom s jedenácti brankami stejně jako dosud vedoucí Libor Došek ze Slovácka.

Zajímavé jsou i další Škodovy statistiky. 13 vyhraných soubojů z celkových 31 znamená nadprůměrnou 42% úspěšnost. Co se týče vzdušných soubojů, vyhrál náš útočník 11 z celkových 18 střetů, což s úspěšností 67 % znamená téměř dvojnásobek oproti průměru všech útočníků v 17. kole a Škoda se tak řadí na třetí místo. Pokud bychom zkoumali pro změnu souboje na zemi, na druhém místě mezi všemi hráči bychom se 13 vyhranými souboji našli Jana Mikulu.

Slavia v Liberci jasně zvítězila, přesto v týmových statistikách nikterak neoslnila. Míč měli sešívaní na svých kopačkách celkem 17 minut a 35 vteřin, což je až 13. nejvyšší číslo, a v počtu útoků (celkem 82 útočných akcí v zápase) jsou slávisté dokonce až na 14. místě. O to více ale vynikne efektivita některých hráčů. Jaromír Zmrhal ovládl ligový Chance index, kde hlavní roli hrají přihrávky do gólové šance a předfinální přihrávky, ze kterých se spoluhráč do šance probojuje. Ve stejné statistice se na třetím místě umístil další z červenobílých Levan Kenia.

Přihrávkami slávisté pod Ještědem šetřili, celkových 328 pasů je o více než stovku méně, než jaký byl průměr kola. Když už se ale sešívaní k vybídnutí spoluhráče odhodlali, stálo to za to. V počtu extra útočných a klíčových přihrávek (23/14) jsou jasně na prvním místě. 

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články