Obrat k lepšímu? To musíme ještě potvrdit, říká po výhře trenér | SK Slavia Praha
Více

Obrat k lepšímu? To musíme ještě potvrdit, říká po výhře trenér

ZLÍN - Trenér sešívaných byl po výhře ve Zlíně spokojený s kombinační hrou a výkonem defenzivní čtveřice. Získané body ale podle Dušana Uhrina musí tým potvrdit i v úterním poháru a následně v domácím derby.
Trenér Dušan Uhrin měl radost, že jeho tým dobyl Zlín. „Je to cenné vítězství, čekal nás těžký soupeř venku a další nás čeká v úterý v poháru, kde hrajeme s Ústím. Jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát, a to se nám povedlo,“ usmíval se. „Drželi jsme balon na zemi, což pomohlo,“ liboval si.

Domácí tým doposud doma ani jednou neklopýtl. „Věděli jsme, co nás čeká. Zlín doma všechno vyhrál. Hraje velice dobře, je to kompaktní mužstvo, které hraje zodpovědně. Věděli jsme, že budou hrát na rychlé protiútoky. My jsme chtěli hrát kombinačně, což se nám podařilo. Obě branky jsme ve druhé půli dali po hezkých kombinacích,“ těšilo trenéra.

Do základu se vrátil uzdravený Levan Kenia. „Určitě se nám vyplatilo, že nastoupil, Jablonského střelu tečoval on. My jsme udělali trochu změnu ve druhé půli, chtěli jsme hrát fotbal, tak jsme ho přesunuli do středu. Vydržel 75 minut, což je více, než minulý rok. Dlouhodobě jsme ho připravovali, aby mohl nastoupit. Jedno utkání pro nás ale nic neřeší, doufám, že bude připravený i na další zápasy,“ dodal na adresu gruzínského záložníka Uhrin.

Zda se Slavia od začátku ligy zvedla, trenér hodnotit nechtěl. „Měli jsme na začátku velmi těžké soupeře, v Plzni jsme prohráli 1:2 a Brně po špatném výkonu jen 0:1. Já mužstvo připravuji tři měsíce a myslím, že je to pořád krátká doba. Zda došlo na obrat k lepšímu, ještě musíme potvrdit. Čeká nás derby a těžké pohárové utkání,“ ví, že jeho tým musí bodovat dál.

Na lavičce se též objevila nová posila obranných řad Michal Frydrych. „V úterý pravděpodobně zasáhne do pohárového utkání. Je to tak z devadesáti procent. Je u nás pět dní, což je na adaptaci krátká doba. Pevně věřím, že nastupovat bude. Je to hráč do základu, ale současně i konkurence pro ostatní. Může hrát stopera i pravého beka, uvidíme, co budeme potřebovat. Dnes hrála celá obrana perfektně, stopeři byli bezchybní,“ pochválil defenzivu sešívaných.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články