Nic jsme nepodcenili, těšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Nic jsme nepodcenili, těšilo trenéra

CHRUDIM - Slavia pohárový vstup nepodcenila a z hřiště Chrudimi odjela s postupovou výhrou 3:1. Trenéra Jaroslava Šilhavého potěšilo, že se tým po derby zkoncentroval. „Motivovali jsme se, říkali jsme si, že je utkání důležité. Musíme se umět připravit nejen na velký zápas, ale i na ten malý. Pořád je soutěžní,“ zdůraznil.
„Jeli jsme do Chrudimi s jasným cílem postoupit do dalšího kola, protože domácí pohár je jednou z cest, jak proniknout do evropských soutěží,“ načal své hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý. „Nic jsme nepodcenili, byť je to soupeř z ČFL,“ měl radost z postupu.

Slavia sice po půli vedla, Chrudim ale dokázala v 68. minutě srovnat z pokutového kopu. „Sami jsme viděli, že po té srovnávací brance nebylo nic hotovo. Domácí pak hráli o deseti a nám se vydařil závěr. Ovládli jsme hru, proměnili penaltu a přidali ještě jednu branku,“ dodal trenér.

I tak byl ale v průběhu zápasu nervózní. „Klidný jsem nebyl, protože znám tyhle zápasy a vím, jak mohou skončit. Soupeř vždy nadšeně bojuje, Chrudim hrála dlouhé nákopy, standardky, dlouhé auty. Vždy to může někde uklouznout. Navíc jsem očekával, že se prosadíme dopředu také více individuálně, v tomhle smyslu zůstali někteří za očekáváním,“ poukázal na slabinu sešívaných.

V poháru dal příležitost čerstvým hráčům. „Sestavu jsme oproti derby proměnili, abychom dostali do hry další hráče, kteří zatím nebyli tolik vytížení. Trochu to na hře bylo znát, ale udělali jsme si obrázek a jsme spokojení s postupem,“ zdůraznil.

Trenér si také uvědomoval, že v euforii, která nastala po derby, je důležitá motivace týmu. „Motivovali jsme se, říkali jsme si, že je utkání důležité. Nebylo to snadné, přeci jen derby je derby a má ohromnou kulisu. Teď to bylo trochu složitější i v kontextu sestavy, která byla pomíchaná. Zvládlo se to a i tohle jsou zkušenosti. Musíme se umět připravit nejen na velký zápas, ale i na ten malý. Pořád je soutěžní. I to má pro nás důležitou vypovídací hodnotu,“ prozradil.

Potěšilo ho, že na stadion dorazilo téměř tři a půl tisíce diváků. „Chtěl bych pochválit fanoušky, vyseknout jim poklonu, dorazilo jich sem opravdu hodně. Doufám, že budeme pokračovat dál a dělat jim jen samou radost,“ zakončil Jaroslav Šilhavý svůj pozápasový komentář.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články