Zápas jsme odpracovali, těšilo asistenta trenéra Jiřího Chytrého | SK Slavia Praha
Více

Zápas jsme odpracovali, těšilo asistenta trenéra Jiřího Chytrého

MARBELLA – Poslední přípravný zápas v rámci španělského soustředění proti jihokorejskému celku Samsung Bluewings skončil remízou 2:2. „Podle našeho názoru nejkvalitnější zápas, který jsme tady odehráli,“ uvedl asistent trenéra Jiří Chytrý.
„Utkání se hrálo v tempu, soupeř byl dobrý na balonu, takže nás donutil hrát ve velké intenzitě. Samozřejmě že nás trošku mrzí, že jsme dvakrát poměrně lacině inkasovali. Tím jsme si utkání zkomplikovali. Ale pozitivní je, že jsme zápas poctivě odpracovali a nakonec ho dotáhli alespoň do remízového výsledku,“ těšilo asistenta trenéra.

Jihokorejský celek byl posledním soupeřem, který Slavii ve Španělsku na soustředění prověřil. Předtím si červenobílí připsali výhru s ruským Krasnodarem a porážku s chorvatským Osijekem. „Herní styly všech tří soupeřů se samozřejmě lišily, každý z nich nás donutil se s s tím nějakým způsobem vyrovnat. Ale to je jedna z věcí, proč na taková soustředění jezdíme. Můžeme říci, že příprava splnila svůj účel a jsme s ní spokojeni,“ doplnil
Jiří Chytrý.

Do posledního utkání nemohli zasáhnout kvůli zraněnému kotníku Ruslan Mingazov a nachlazení Dušan Švento a Jirka Pavlenka. „Doufáme, že u všech tří hráčů se jedná jen o takové drobné bolístky, které do mistrovského utkání s Jihlavou vyřešíme. Věříme, že kluci budou připraveni nastoupit,“ uvedl optimisticky asistent trenéra Jaroslava Šilhavého.

Ve čtvrtek čeká slávisty ještě poslední trénink ve Španělsku a potom už jejich letadlo nabere směr Praha.

„Přípravu jsme zvládli bez větších komplikací a podle plánu, za což jsme pochopitelně rádi,“ uzavřel hodnocení Jiří Chytrý

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články