Ukázali jsme sílu v produktivitě | SK Slavia Praha
Více

Ukázali jsme sílu v produktivitě

CHOMUTOV – Sešívaní si poradili se slovenským šampionem Žilinou. „Kvalitní soupeř, kvalitní hřiště v Chomutově. Fanoušci za námi přijeli a podporovali nás, to se pak hraje úplně jinak,“ pochvaloval si třetí přípravné utkání trenér Šilhavý.
Slavia se v přípravě střetla s prvním zahraničním soupeřem. „Tímto zápasem nám začali soupeři zvučnějších jmen a vyšší kvality. Žilina je slovenský mistr, který vyhrál ligu s náskokem. Je to mladý, dravý a nesmírně organizovaný tým. Jsou hodně nebezpeční,“ charakterizoval soupeře trenér Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní však utkání zvládli. „Způsob hry, který jsme proti nim hráli, jim moc neseděl. Ukázali jsme, že jsme silní v produktivitě. Asi z druhé střely jsme se dostali do vedení. Jejich nadšení odcházelo, my jsme se dostávali více do hry, přidávali další branky a měli to před sebou otevřené. Ve druhém poločase už bylo hodně změn a chyběla tam kvalita. První poločas ukázal, že je důležitá organizace hry,“ popsal trenér průběh utkání.

Výkon týmu se oproti utkání s Českými Budějovicemi zvedl. „V Benešově to nebylo dobré, trochu jsme měli nohy v betonu. Chtěli jsme, aby byl tentokrát výkon lepší a ten roste i se soupeřem. Teď nás čeká v krátké době další těžký zápas s Celtikem, tak věřím, že si v tom druhém poločase někteří hráči oddychli a budou mít dostatek sil, aby na domácím hřišti předvedli dobrý výkon,“ dodal.

V čem bylo utkání jiné? „Dva úvodní duely přípravy jsme hráli s druholigovými týmy. Aniž bych je podceňoval, neslo se to spíš v duchu tréninkových utkání. Tohle už považuji za pravou přípravu, kvalitní soupeř a kvalitní hřiště v Chomutově. Fanoušci za námi přijeli, to se pak hraje úplně jinak,“ pochvaloval si.

Stále také netrénují všichni hráči. „Ještě nemáme kompletní kádr, čekáme na reprezentanty nebo Dannyho a Halila Altintopa. Věřím tomu, že příští týden už začneme pracovat dohromady. Ale každý zápas, každý trénink si kluci říkají o své místo na slunci. Tohle utkání nebylo jiné. Také jsme si z něj spoustu vzali.“

Kde bude chybět i v úterním duelu? „Sýkora bude chybět delší dobu, má svalové zranění. Zmrhal by se měl připojit v průběhu příštího týdne, ale na Celtic to nebude,“ prozradil Jaroslav Šilhavý.

K dispozici už ale bude Halil Altintop. „Věřím, že už proti Celtiku nastoupí aspoň na část utkání. Deset let v bundeslize… Je to kvalitní hráč. Teď už to jen dát všechno dohromady, aby to ladilo. Nové posily jsou charakterní a týmoví hráči a věřím, že nebudou mít problém zapadnout do našeho týmu,“ těší se trenér.

Proti Žilině se střelecky prosadil Ruslan Rotaň. „Je tu od začátku, poctivě pracuje. Že má ohromnou kvalitu jsme věděli. Šlo o kondiční stránku, ale jak jste viděli, běhá jako mladíček. Když přidá ještě kvalitu – branky a finální přihrávky ze standardek, bude to jedině dobře,“ přeje si.

Slavia také udržela proti slovenskému mistrovi čisté konto. „Honza Laštůvka podal velmi jistý výkon, byl výborný i v organizaci z brány. Podržel nás,“ pochvaloval si trenér.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články