Šest slávistů v reprezentaci: Premiéra pro Krále | SK Slavia Praha
Více

Šest slávistů v reprezentaci: Premiéra pro Krále

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý si do výběru české reprezentace k zápasům v Anglii a s Brazílií vybral šest hráčů Slavie.

V nominaci na dvě utkání proti silným soupeřům jsou obránci Vladimír CoufalOndřej Kúdela, dále pak záložníci Alex Král, Tomáš Souček, Lukáš Masopust a Jaromír Zmrhal. Pro Alexe Krále to je premiérová nominace do českého národního A-týmu.

První duel kvalifikace na ME 2020 odehraje Česko 22. 3. od 20:45 v Anglii. Ve druhém zápase pak 26. 3. od 20:45 v Sinobo Stadium přivítají čeští reprezentanti národní tým Brazílie.

Mezi náhradníky pak jsou Ondřej Kolář, Jan Bořil, Josef Hušbauer a Milan Škoda.

„Já to klukům přeji, zápasy s Anglií ve Wembley a s Brazílií budou fantastické. Mám radost, že se kluci do nominace dostali a doufám, že ještě někdo z náhradníků do konečné nominace přibude. Samozřejmě s přihlédnutím k programu, který máme, to bude pro hráče další zátěž, čekají je dva náročné zápasy a cestování navíc. Jsem ale za kluky rád, je to pro ně odměna za jejich práci a je i odměnou pro tým mít tolik reprezentantů," říká o nominovaných slávistech trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

B-tým s Kolářem v zádech porazil rezervu Táborska

17. 5. 2024
Slávistický B-tým v pátek 17. května ve 27. kole ČFL skupiny A vyzval rezervu Táborska. Sešívaní zvítězili 2:0, prosadil se Daniel Toula a Jan Trédl. Po sedmi měsících se mezi tři tyče vrátil Ondřej Kolář.

MATCHDAY Plzeň. Osky, usměj se!

17. 5. 2024
První výhra nad Viktorií Plzeň v tomto ligovém ročníku FORTUNA:LIGY byla bez bariér. Oscar Dorley svou dělovkou zpoza vápna překvapil spoluhráče, fanoušky i sám sebe. Kamery MATCHDAY byly u toho.

PREVIEW: Kerbr a Jurásek před Slováckem

16. 5. 2024
K předposlednímu zápasu letošní sezony cestují slávisti do Uherského Hradiště, v sobotu od 17:00 je čeká střetnutí s domácím Slováckem. O duelu promluvili asistent Milan Kerbr a záložník Matěj Jurásek.

Další články