V sobotu od 20:00 venku proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 20:00 venku proti Liberci

V prvním kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY zavítá Slavie na půdu Slovanu Liberec.

„Bude to hodně podobné dvěma zápasům, které jsme už v Liberci odehráli, i tomu poslednímu vzájemnému, který se hrál v Edenu. Čekám hodně běžecky náročný zápas. Liberec hraje pořád stejně, aktivně presuje, nešetří krokem a hraje s vysoko postavenou obranou. Spoléhají se na rychlé hráče, určitě nás budou chtít potrestat z případných protiútoků. Očekávám stejné zápasy, jaké jsme s nimi odehráli doposud, to znamená málo místa na hřišti, hodně běhání, napadání a hodně osobních soubojů,” říká o prvním utkání nadstavbové části trenér Jindřich Trpišovský.

Podobná očekávání má i obránce Vladimír Coufal, který stejně jako Jindřich Trpišovský na severu Čech několik let působil. „Bude to nesmírně těžký zápas, Liberec je v domácím prostředí silný, běhavý a agresivní soupeř. Sám jsem tam hrál a vím, že když nás čekaly zápasy proti velkým týmům, vždy se to nahecovalo týden předem. Navíc přijdou lidi, mělo by být vyprodáno,” říká sešívaný bek a doufá, že na stadion U Nisy dorazí velký počet sešívaných příznivců. „My doufáme v podporu našich fanoušků, protože nás čeká skutečně náročný zápas a budeme potřebovat každého z nich, aby nás podpořil. Doma je Liberec hodně silný, hraje agresivně, těží z toho, co jsme tam hráli za trenéra Trpišovského. Praktikuje běhavý fotbal s vysokým presingem a vysoko postavenou obranou. Bude to nesmírně těžké utkání, které musíme zvládnout,” ví Vladimír Coufal.

Ve velkou podporu slávistů věří i trenér Jindřich Trpišovský. „Doufám, že fanoušků přijede hodně! Protože jsme v Liberci působili, víme, jak velkou výhodou je pro ně domácí prostředí. Jsou v něm hodně silní, lidé jim pomáhají. Na druhou stranu, když se nám tam v posledním zápase podařilo vyhrát, přijelo hodně slávistů, v podstatě byla plná západní tribuna, a to nám dost pomohlo,” vzpomíná trenér sešívaných. „Atmosféra utkání jako takového tam hodně rozhoduje a pro nás je to spolu s domácím zápasem proti Plzni klíčový zápas v nadstavbě. Bude to nesmírně náročné utkání, moc týmů v Liberci body dělat nebude, jedná se o pro nás důležitý vstup do nadstavby. Na druhou stranu všude, kde s námi byli fanoušci ve velkém počtu, jsme vždy dokázali zápas zvládnout. Podpora je pro nás hodně důležitá, jsme na ni zvyklí. I my chceme udělat vše pro to, aby do Liberce dorazilo co nejvíce lidí a věřím tomu, že budeme mít v podstatě domácí prostředí,” je přesvědčen Jindřich Trpišovský.

„Poslední dva roky tam fanoušci jezdí ve vysokém počtu, za což jsem rád. Když jsem byl ještě v Liberci, šel jsem se rozcvičit a celá tribuna byla slávistická, to bylo hezké,” přidává Vladimír Coufal, který se spoluhráči zaplatil sešívaným příznivcům dopravu na utkání. „Fanoušci dodají utkání fantastickou atmosféru a už tak vyhecovaný zápas dostane ještě větší šmrnc. Musíme utkání zvládnout a doufat, že Jablonec uhraje něco v Plzni,” dodává pravý bek Slavie.

Sešívané proti Liberci čeká jedno z klíčových střetnutí sezony, pokud na severu Čech zvítězí, udělají významný krok k zisku titulu. „Utkání na začátku nadstavby budou hodně rozhodovat, čeká nás venkovní zápas proti Liberci a pak domácí utkání s Plzní. Bude se to hodně odvíjet od toho prvního zápasu. Kdo ho zvládne, bude mít do zbytku nadstavby určitou psychickou výhodu, tým se uklidní a půjde v lepším rozpoložení do zbylých čtyřech utkání,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články