Výsledek je krutý, je ale potřeba dát hlavy nahoru, ví Martin Hyský | SK Slavia Praha
Více

Výsledek je krutý, je ale potřeba dát hlavy nahoru, ví Martin Hyský

Mladí slávisté podlehli v prvním zápase Youth League domácímu Interu Milán o čtyři branky. „Pro všechny je to obrovská zkušenost, je potřeba začít pracovat ještě více než doteď," říká po zápase trenér Martin Hyský.

„Kluci do toho zápasu vstoupili maličko nervózně, bylo vidět, že se s takovým zápasem potkali poprvé. První poločas nebyl úplně ideální hlavně z pohledu útočné fáze, kdy jsme si toho vytvořili málo a byli jsme hodně nepřesní. Musím také říct, že mužstvo samozřejmě poznamenala i rychlá změna brankáře. To teď nemyslím špatně vůči druhému brankáři, protože Kuba Surovčík podal skvělý výkon, ale prostě to byl takový zásah, který měl trošku vliv na vývoj první půle,“ říká trenér Martin Hyský.

„V poločase jsme si samozřejmě řekli pár věcí a musím říct, že do té druhé půle jsme vstoupili aktivněji. Bohužel nás zastavil asi klíčový moment celého zápasu, kterým byla penalta v osmapadesáté minutě. Z mého pohledu z lavičky byla hodně přísná, i kluci mi pak říkali, že tam David Štětka hrál balón. Bohužel se ale prostě rozhodčí rozhodl pro penaltu a tím druhým gólem samozřejmě Inter dostal absolutní kontrolu a byl v klidu. Myslím si ale, že jsme se i přes to snažili hrát dál, vytvořili jsme si nějaké příležitosti, kopali jsme i dobře nějaké standardky. Celkově musím říct, že ten konečný výsledek 4:0 je pro nás i pro kluky hodně krutý. Dvě penalty, červená karta… Ale tak to je, musíme se z toho zvednout. Už jsme i klukům v kabině říkali, že je potřeba dát hlavy nahoru, je to pro všechny obrovská zkušenost. Je potřeba prostě začít pracovat ještě víc než doteď a zlepšovat se, abychom měli jednou takovou kvalitu, jako ti soupeři, které tady potkáváme,“ přibližuje průběh utkání kouč mladých slávistů.

Za Inter nastoupili do utkání i hráči, kteří se připravují s A-týmem slavného italského klubu. „Věděli jsme o kvalitách soupeře a myslím, že jsme je měli detailně zmapované. Trošku nás jen překvapilo, že hrál Esposito, toho jsem já ani nikdo z realizačního týmu nečekal. Bylo ale vidět, že k tomu Inter přistoupil se vší vážností. My jsme měli už při odjezdu z hotelu trošku problémy, autobus pro nás přijel o 20 minut později, tím ten zápas začal už tam. Ale bylo vidět, že Inter je na to nachystaný a že postavil absolutně to nejsilnější, co tady mají. To jsou kluci, kteří trénují s áčkem a naskakují do zápasů za první tým. Cítili jsme a věděli, jaká kvalita tu na nás čeká,“ popisuje Martin Hyský.

Za sešívané proti Interu poprvé nastoupila nová posila z Brazílie, osmnáctiletý Joao Felipe. „Musím říct, že jsme ho hodili do vody. Je tady sice první týden, ale my jsme věděli, že je to individuálně velmi silný hráč, ale samozřejmě má obrovskou bariéru v tom, že nemluví, a to ani anglicky. Komunikace s ním je hodně složitá. Chtěli jsme ale do týmu přinést nějaké oživení. Věřili jsme se, že může prosadit jeden na jednoho a má velmi dobré zakončení. Myslím, že v tom prvním poločase nezklamal a byl cítit. V poločase jsme ho střídali proto, že měl zdravotní problémy, přivodil si svalové zranění.„

Aktuálně

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články