Do zápas jsme dobře vstoupili, chyběl nám ale druhý gól | SK Slavia Praha
Více

Do zápas jsme dobře vstoupili, chyběl nám ale druhý gól

Slávisté porazili v 11. kole FORTUNA:LIGY Mladou Boleslav těsně 1:0 a upevnili si první místo v tabulce. ​„Průběh byl hodně podobný zápasu s Olomoucí, tentokrát jsme ale hráli lépe," říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Do zápasu jsme dobře vstoupili, postupně jsme ale šli s kvalitou dolů a ve finále se do poslední vteřiny o něco hrálo, což je vzhledem k našemu výkonu v první půli škoda. Měli jsme šance a šli jsme brzy do vedení, nedali jsme ale druhý gól. Nevolili jsme dobrá řešení, Boleslav se postupně dostala do hry a předvedla dobrý týmový i individuální výkon. Hostující brankář neměl ve druhé půli v podstatě ani jeden zákrok, jejich obrana spoustu věcí zblokovala. V závěru byla Boleslav živější v pohybu a po právu si nárokovala vyrovnání. My jsme měli řadu brejkových situací, které jsme ale neřešili dobře. Pak byla penalta, kterou naštěstí soupeř neproměnil, celkově ale Mladá Boleslav převedla velice zajímavý výkon,“ hodnotí vítězství nad čtvrtým týmem tabulky trenér Jindřich Trpišovský.

Kouč Slavie viděl v utkání proti Mladé Boleslavi paralelu se zápasem proti Olomouci, která také v nastaveném čase neproměnila před zaplněným Edenem penaltu. „Průběhem asi ano, proti Boleslavi jsme ale hráli mnohem lépe. Tehdy to od nás byl takový syrový, nepřesvědčivý výkon. Tentokrát to bylo zejména v prvním poločase rozdílné, je ale pravda, že průběh byl poté podobný, nejvíce tím, že jsme nepřidali druhý gól a na konci byla ta penalta.

Zápas kvůli zdravotním důvodům nedohrál Ondřej Kúdela, kterého na začátku druhého poločasu nahradil Michal Frydrych. „Ondra dohrával zbytek poločasu s problémem na noze, na konci půle ho to limitovalo natolik, že kvůli tomu musel střídat. Jedná se o nějaké nakopnutí ze souboje, je teď těžké hodnotit, jak na tom bude ve středu. Hráči jsou obecně dost pokopaní, Vláďa Coufal má oteklé koleno, jsou to ale jen naraženiny a snad se všichni dají do středy dohromady,“ doufá trenér sešívaných.

Neduhem Slavie je během posledních ligových zápasů i nízká produktivita útočníků. „Náš styl je takový, že jsme vždy měli hodně střelců a nebyli jsme závislí na útočníkovi. V našem stylu bude těžko hrotový hráč dávat patnáct nebo dvacet gólů za sezonu. Představovali jsme si samozřejmě, že ti naši budou střílet více branek. Máme tři až čtyři útočníky, každý si něčím prošel, Standa Tecl je po zranění, Júsuf se do toho ještě musí dostat. Chtěli bychom od nich více gólů, to nezakrývám, a doufáme, že se například Standa Tecl vrátí do původní formy, kdy byl jeden z nejlepších útočníků v lize. Útočníci jsou nejdražší hráči, je jich málo a těžko se shání. Pořád doufáme, že se alespoň jeden z našich hrotových hráčů rozstřílí a přehoupne přes deset gólů v sezoně,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

V závěru utkání proti Mladé Boleslavi byla po faulu Jaroslava Zeleného odpískána penalta proti Slavii, kterou neproměnil bývalý slávista Muris Mešanovič. „Na soupeřovy penalty se dívám, zatím to funguje. Muris letos kopal dvě nebo tři, tady taky penalty kopal a většinou je dával. Bavili jsme se o něm i na přípravě, když nehraje Komličenko, je to nejnebezpečnější hráč Boleslavi. Vím, že Muris dává penalty často do šibenice, to se nedá chytat. Bylo to v nastavení, buď dá gól nebo ne, poslední střela. Nám v tom momentu asi pomohla i skvělá atmosféra, přišli lidi, kteří k ní přispěli, musíme je za to pochválit a hlavně jim poděkovat. V některých momentech se to blížilo atmosféře, která tady panuje na pohárech,“ chválil fanoušky Slavie trenér sešívaných.

Utkání rozhodl jako jediný střelec Peter Olayinka, který se díky svým výkonům dočkal v uplynulých dnech i premiérové nominace do nigerijské reprezentace. „Je to hráč, který potřebuje hrát pravidelně a s vědomím, že dostane důvěru, i když udělá chybu. To mu pak pomáhá v klíčových situacích. Hodně běhá, určitě mu prospěl i odchod Jardy Zmrhala. Má samozřejmě technické nedostatky a je to neuvěřitelný palič, na druhou stranu ale body má, sbírá góly i asistence. V některých věcech se musí zlepšit, někdy ho chceme zabít, třeba po té šanci na Spartě. To, že ho ale vzali do nigerijské reprezentace, která je velice kvalitní, o něčem vypovídá. Hodně mu to přejeme, je strašně pracovitý, máme rádi hráče jako on, který sice něco spálí, hraje ale pro tým, vrací se za ostatní a má skvělou kondici,“ říká o mladém křídelníkovi kouč Slavie.

Další utkání čeká slávisty ve středu, kdy v rámci druhého kola základní skupiny Ligy mistrů vyzvou v Sinobo Stadium Borussii Dortmund. „Poté, co jsem viděl jejich zápasy, myslím si, že to pro nás bude nejhorší soupeř z těch tří ve skupině. Včera mi někdo v kabině říkal, že koukal na Dortmund a hrají jako my, akorát v pětkrát větší kvalitě. Sice jsou to ještě větší paliči než my a díky tomu teď ztratili nějaké body, celkově jsou ale velice rychlí a techničtí. Čeká nás nesmírně náročný zápas, mají výborný přechod nahoru. V Lize Mistrů jsou ale všechny zápasy těžké a my se na to určitě těšíme,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články