Nicolae Stanciu přestupuje ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Nicolae Stanciu přestupuje ze Slavie

Rumunský reprezentant Nicolae Stanciu po 2,5 letech opouští Slavii a posílí čínský Wuhan Three Towns FC.

„Ve dvou přestupních obdobích přišla nabídka na Nica, ale my jsme ho dvakrát nepustili, protože jsme ho potřebovali. Teď odchází v situaci, kdy to chtějí obě dvě strany, je to pro něj i pro klub výhodné. Končí mu smlouva, je to hráč určitého věku, dívá se na to logicky tak, že má před sebou poslední kontrakt. A my na to nahlížíme tak, že bychom rádi prostředky do něj vložené získali zpět. Z hlediska sportovních výkonů je jeho přínos absolutně nezpochybnitelný, část titulů, pohárů a všeho, co máme v muzeu, je jeho zásluhou. Z jeho působení u nás jsem nadšený, spokojený a přeji mu úspěšnou další kariéru. Za mě, tak jak jsem Nica poznal, je to milý, hodný, usměvavý a pokorný člověk. Odchází po dohodě obou dvou stran, všichni si to přejeme. Přestup dává logiku sportovně, ekonomicky i lidsky. Chci Nicovi poděkovat a popřát mu hodně štěstí," říká předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík.

„Kluci, kabina. Každý, kdo tu pracuje, mi bude chybět. Měl jsem s každým skvělý vztah a budou mi scházet. Radost po zápasech, vítězstvích, trofejích mi bude chybět. Ale takový je fotbal, nadešel čas se posunout. Jsem rád, že ze Slavie odcházím s tolika trofejemi, úspěchy a rekordy. Jsou to věci, které zůstanou navždy v její historii a jsem rád, že jsem toho mohl být součástí,“ říká Nicolae Stanciu.

Rumunský reprezentační záložník přestoupil do Slavie 3. července 2019 ze saúdskoarabského Al Ahli. „Jsem normální kluk a doufám, že fanoušci budou spokojení s tím, co budu předvádět na hřišti,“ nechal se slyšet v prvním rozhovoru po příchodu do Edenu.

Jeho přání se vyplnilo nad očekávání...

Nico Stanciu v sešívaném

Sezonu 2019/20 začal ziskem československého Superpoháru, s týmem se probil do základní skupiny Ligy mistrů. Pomohl sešívaným výraznou měrou k zisku jubilejního dvacátého mistrovského titulu, v domácí soutěži skóroval čtyřikrát a jedenáctkrát asistoval, po právu byl vyhlášen nejlepším záložníkem a cizincem FORTUNA:LIGY (2019/20) v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA).

„V minulosti se mi povedlo vyhrát ligy v jiných zemích, ale nikdy to nebyl takový pocit. Jsme spíše jako rodina a jsme neskutečně šťastní, že jsme zvládli napsat historii a přidat na dres druhou hvězdu. Znamená to hodně a zůstane to v nás jako skvělá vzpomínka do konce života,“ prohlásil během mistrovských oslav.

V ročníku 2020/21 rumunský reprezentant na své výkony navázal, byl klíčovou postavou tažení do čtvrtfinále Evropské ligy, na půdě Leicesteru připravil vítězný gól pro Lukáše Provoda, v osmifinále proti Rangers skóroval v obou utkáních a se Slavií se mohl radovat ze zisku prestižního doublu.

Také obhájil cenu LFA pro nejlepšího ligového cizince, v 30 utkáních se gólově prosadil dvanáctkrát a šestkrát asistoval, a byl vyhlášen i nejlepším hráčem FORTUNA:LIGY podle hlasování fanoušků.

„Vyhráli jsme titul, vyhráli jsme pohár, ani jednou jsme v české lize neprohráli. V Evropské lize jsme měli také skvělou sezonu... Tvrdě jsme pracovali a vyplatilo se, teď je čas si to užít,“ radoval se po posledním ligovém utkání sezony proti Českým Budějovicím Stanciu.

V letošní sezoně rodák z rumunské Alba Iulie nastoupil během podzimní části v součtu s reprezentací do 34 utkání, mezi 7. listopadem a 12. prosincem 2021 ve FORTUNA:LIZE vstřelil tři góly, na dalších šest přihrál a pomohl Slavii k první příčce v tabulce, postupům do čtvrtfinále MOL Cupu i vyřazovací části Evropské konferenční ligy.

Celkem Stanciu odehrál v červenobílém dresu 112 soutěžních zápasů, nastřílel 26 branek a 27 gólů připravil pro své spoluhráče.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články