Mladí hráči míří do první i druhé ligy | SK Slavia Praha
Více

Mladí hráči míří do první i druhé ligy

Slavia před startem jarní části FORTUNA:LIGY zužuje soupisku. Denis Alijagič míří na půlroční hostování do Slovanu Liberec, kam odchází na přestup také Denis Višinský.

Nejlepší střelec podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Denis Alijagič by měl jarní část sezony strávit v Liberci. Slavia aktuálně se severočeským klubem finalizuje podmínky půlročního hostování.

Do aktuálně devátého celku tabulky zamíří na přestup Denis Višinský, kluby jsou na podmínkách přestupu mládežnického reprezentanta domluvené.

„Ke každému z hráčů, u kterých řešíme jejich budoucnost, máme individuální přístup. Vždy existují tři varianty jejich rozvoje, setrvání ve Slavii, hostování nebo přestup s možností zpětného odkupu. Poslední možnost má řadu výhod, nejzásadnější je ta, že kluby o takového hráče pečují jako o vlastního. Pokud se mu daří a prosadí se, můžeme ho za výhodných a dopředu daných podmínek získat zpět. Stejný model se osvědčil u Jana Kuchty, v Liberci se rozvinul, vrátil se za velmi výhodných podmínek a ve Slavii dominoval. Pevně doufám, že by se u Denise Višinského mohl opakovat stejný scénář. Věříme, že díky takovému modelu si vybojuje pevnou pozici v sestavě Liberce, z čehož v budoucnu budou profitovat všechny strany,“ vysvětluje sportovní ředitel Jiří Bílek.

Osmnáctiletý záložník ve FORTUNA:LIZE debutoval v červenobílém dresu 14. března 2021 proti Mladé Boleslavi, další minuty přidal proti Jablonci 23. května 2021. Zkušenosti sbíral také v MOL Cupu, do sítě Karlových Varů vstřelil dvě branky a dvě připravil, i v Evropské lize, kde odehrál druhý poločas domácí odvety ve čtvrtfinále proti Arsenalu.

Alijagič i Višinský se Slavií absolvovali zimní portugalské soustředění, druhý jmenovaný v nedělní vítězné ligové generálce proti Baníku Ostrava (4:2) odehrál 30 minut.

Oba hráči se během podzimní části vypracovali do základní sestavy Vlašimi ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, Alijagič odehrál čtrnáct utkání a jedenáctkrát skóroval, Višinský se gólově prosadil třikrát v patnácti duelech.

Další z hráčů, kteří odehráli skvělý podzim v barvách Vlašimi, je Filip Prebsl. Ten se bohužel v nedělní generálce s Baníkem Ostrava zranil, poranění kotníku však není tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Jedná se o distorzi a natažené vazy. O Prebslově budoucnosti se rozhodne v nejbližší době podle jeho rekonvalescence.

Kinský a Matys do Vyškova

Ve Vyškově bude sbírat zkušenosti Antonín Kinský a v přípravě druholigového klubu tak doplní dalšího slávistu Františka Matyse. Čeští mládežničtí reprezentanti by měli v aktuálně dvanáctém týmu druhé nejvyšší soutěže sbírat zkušenosti a herní praxi, oba kluby dolaďují podmínky jejich přesunu.

Osmnáctiletý brankář Kinský a o rok starší stoper Matys v červenobílém dresu debutovali 22. září 2021 v utkání MOL Cupu proti Velvarům (4:2).

Ve Vlašimi od léta působí Matyáš Vágner, Michal Hošek, Tomáš Rigo a Jakub Křišťan. Do zimní přípravy se zapojili Marek Icha, Martin Douděra, Adam Toula, Jonáš Kneifel a Matěj Jurásek, který na podzim hostoval v Karviné. U poslední pětice hráčů se řeší jejich jarní působení.

Všem mladým hráčům přejeme, aby jim jejich angažmá vyšla co nejlépe a vrátili se do Slavie ještě lepší. Hodně štěstí, kluci!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články