Ve středu od 17:00 derby ve čtvrtfinále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 17:00 derby ve čtvrtfinále MOL Cupu

Sešívané čeká ve středu večer 301. derby v rámci čtvrtfinále MOL Cupu. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a útočník Ivan Schranz.

301. derby se blíží. Slávisté ve středu v domácím prostředí přivítají odvěkého pražského rivala, v sázce bude postup mezi nejlepší čtyři týmy MOL Cupu. „Je to derby a nikdo moc nerozlišuje, co to je za soutěž. Ať by to byla jakákoliv soutěž, tak ten zápas budou brát obě strany stejně prestižně a se stejným nábojem. Bude to stejné utkání jako ta předcházející,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Prestižní zápas jak pro mě, tak pro každého hráče a každého slávistu. Musíme se dobře připravit a podat výborný výkon,“ říká Ivan Schranz.

V posledním vzájemném zápase přišli sešívaní o 54 zápasů dlouhou sérii ligové neporazitelnosti. V deseti hráčích po vyloučení Aihama Ousoua podlehli na Letné 0:1. Touhu uspět říjnový neúspěch jen umocňuje. „Motivace bude vždycky stejná. Příprava na zápas a důležitost zápasu bude vždycky stejná. Ale je to jako i v jiných případech. Když neuspějete v předchozím zápase a máte možnost odplaty, tak máte ještě větší motivaci než v předcházejících zápasech, a ještě o trochu vyšší tím, že to je derby, i když nevím, jestli vůbec může být vyšší. Ale máte touhu napravit ten poslední nezdar a o to víc na ten zápas myslíte,“ říká hlavní trenér.

„Já bych to podal tak, že každý zápas v derby je vyhrocený a prestižní. Poslední zápas jsme s nimi prohráli, ale každé derby vnímám tak, že to je prestiž a budeme se snažit připravit co nejlépe,“ říká slávistický útočník.

Slovenský kanonýr zmínil i možné klíče k úspěchu ve středečním duelu. „Musíme si vytvořit víc šancí nebo lepší šance, a hlavně je proměnit. Ty zápasy bývají o gólu, ten poslední byl o jednom gólu, a stejně tak může být i ten další o jednom gólu,“ myslí si Schranz.

Trenérský tým těší zdravotní stav kádru. Po sobotním ligovém souboji s Karvinou na marodku žádný nový hráč nepřibyl. „Uvidíme, před zápasem s Karvinou měli určitě problémy Alex Bah a Lukáš Masopust. Jinak z toho utkání není nikdo jiný zraněný nebo neschopný hry, takže ta nominace bude hodně podobná tomu duelu s Karvinou,“ dodává trenér Trpišovský.

Čtvrtfinále MOL Cupu začíná v Edenu ve středu v 17:00, zápas přímým přenosem vysílá netradičně ČT 2. 

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články